Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

1931-1939   1940-1949   1950-1959   1960-1969   1970-1979   1980-1989   1990-1999   2000-2009   2010-2018

 

SVK/B’dorp: 1972-1986

 

2010-2018

2010:

 

Het eerste seizoen met opnieuw voetbaljeugd kenmerkte zich niet alleen door de groei die er was, maar ook in de leuke resultaten die werden behaald. En de jeugdcommissie zat zeker niet stil. Op woensdag 19 mei werd er een echte voetbal clinic georganiseerd met medewerking van Voetbalschool “Balcontrole”. 

 

Oud-Lijnden tegen Oud-Kombij werd dit jaar gespeeld op woensdag 5 mei. Het werd 5-5. Hier het verslag en er zijn ook nog foto’s gemaakt; hier is de link.

 

Het six-a-side toernooi werd dit jaar ook weer gespeeld en gewonnen door het team van W.B.A. Nieuw tijdens dit evenement was de penaltybokaal voor pupillen. Al met al werd het gehele gebeuren een groot succes.

 

Het veteranentoernooi moest helaas afgekeurd worden vanwege wateroverlast op de velden.

 

Voor de competitie 2010/2011 konden we eindelijk weer eens een seniorenteam op de zaterdag inschrijven. Het nivo van standaardteam was te hoog, dus werd het team als tweede elftal ingeschreven.

 

Ook in 2010 konden we bij het honkbal door een combinatie van jeugd en senioren beschikken over een eerste honkbalteam. Bij de softbalafdeling behaalde Heren 1 in de tweede klasse als “the best of the rest” een mooie derde stek. De onderlinge titelstrijd tussen Sparks en OVVO viel uit in het voordeel van de Haarlemmers.

Bij de jeugd was het succes van softbaljunioren 2 het meest in het oog springend. Zij werden in een beslissingswedstrijd tegen Zuidvogels 1 namelijk kampioen ! Er is een fraaie fotocollage gemaakt; hier de link. Hieronder de succesformatie van de coaches Erik Boland en Roel Assies.

 

image002.jpg

 

v.l.n.r.:

Roel, Erik, Lizzie, Sabrina, Daphne, Tessa, Valery, Linde, Annabel, Miranda, Stefanie,

(laag) Anne, (hoog) Katinka, Lindy enTara.

 

Op 19 september organiseerde onze honk- & softbalafdeling een Softbal familiedag. Hier een reportage.

 

Op 25 en 26 september werd voor de achtste keer ons Marianne Urbanus Toernooi gespeeld en met name onze meiden softbaljunioren en -aspiranten maakten er een zeer succesvolle dag van.

 

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 25 november werden Gerry en Oetse van den Heuvel - de honkbaliconen van onze club – benoemd tot erelid van de vereniging. 

 

 

Een schaduw over dit jaar was het overlijden op 6 maart van Mimi Lugtenburg – Onkenhout. Zij werd 66 jaar. Vele jongeren in de club zullen haar niet kennen, maar de ouderen onder ons des te beter. Op 18 maart 1959 werd zij lid van het toenmalige s.v. Lijnden. Naast dat zijzelf een fanatiek softbalster was, besteedde ze ook heel veel tijd aan de jeugd van de vereniging. Ook met andere zaken in de club hield zij zich bezig. In 1974 ontving zij daarvoor op persoonlijke titel de Gouden Speld van de club. Vier jaar later kreeg ze deze, als lid van de toenmalige honk- & softbalcommissie, wederom. Nadat zij in 1985 de Zilveren Speld ontving, omdat ze lid was geworden van de toen ingevoerde Zilveren Ploeg, werd zij in 1994 benoemd tot Lid van Verdienste. Helaas ging het daarna met de gezondheid wat minder, waardoor Mimi haar taken bij de club noodgedwongen moest laten varen.

 

 

2011:

 

De voetbalcompetitie 2010/2011 werd door Veteranen 1 beëindigd met een plek in de middenmoot in de speciaal geformeerde afdeling. Het team had het wel gezien en vroeg voor het seizoen 2011/2012 weer een indeling aan op het normale niveau. Het nieuwe seniorenteam deed het prima en wist achter het sterke ODIN een mooie tweede plaats te bemachtigen.

 

Bij de jeugd werd de voorjaarscompetitie 2010/2011 voor de E1 een succes getuige het behaalde kampioenschap. Na het mooie resultaat in de najaarscompetitie voor de B1 werd de voorjaarsreeks een ramp. Met veel pijn en moeite kon er wekelijks een team gevormd worden. Het was dan ook niet vreemd dat aan het einde van het seizoen het team uiteen viel.

 

Het jaarlijkse six-a-side was als vanouds gezellig en zeer geslaagd. Voor het eerst in de geschiedenis ging er een team bestaande uit meisjes vandoor met de toernooiprijs. DADDY’s LITTLE GIRL werd de winnaar.

 

In de zaal pakt zaal 2 met overmacht de titel in hun afdeling.

 

De seizoensopener, het Dingeman Schouten Toernooi voor veteranen, dat editie 25 kende, een jubileum dus, werd verrassend genoeg een dubbelslag voor onze eigen vereniging. Veteranen 3 ging er met de winst vandoor, terwijl Veteranen 2 de tweede plek pakte. Voor de prijsuitreiking een speciaal moment, want Henk Schelling ontving uit handen van onze secretaris namens de jeugdafdeling een wandbord als herinnering voor zijn verdiensten t.b.v. de heroprichting drie jaar geleden van de jeugdafdeling.

 

image015.jpg

 

Het voetbalseizoen 2011/2012 gaan we in met 2C, 4D, 2E en 4F-teams bij de jeugd. Opnieuw gegroeid dus.

 

In het honk- & softbalseizoen vielen de prestaties van zowel de softbaljunioren als softbalaspiranten op. Beide teams behaalden een tweede plaats in de competitie. De negende editie van het Marianne Urbanus Toernooi was een groot succes want bij alle leeftijdsgroepen werden onze teams eerste.

 

Eind november werd het traditionele Sinterklaasfeest weer een mooi succes.

 

Het jaar 2011 bracht niet alleen leuke dingen, maar ook trieste zaken. Oud-kantine medewerksters Mien Huizinga en Coby van Randeraat, alsmede oud-speler Frits Hersevoort kwamen te overlijden. Eind augustus overleed ook Jan Duijster na een langdurig ziekbed en het indrukwekkende applaus na de minuut stilte voor hem tijdens de opening van het Veteranentoernooi maakte erg veel indruk.

 

Op de Algemene Ledenvergadering werd een nieuw begrip geïntroduceerd, namelijk “de Halve Eeuwploeg”. Mensen die 50-jaar lid zijn van de vereniging, maar ook nog actief zijn voor de club – waarbij gedacht moet worden aan bijvoorbeeld commissiewerk – krijgen een speciale herinnering. De eerste drie leden, deel uitmakend van de werkploeg, werden Leo van Leeuwen, Leo Kreeft en Cees Slinger.

 

2012:

 

Het voetbalseizoen 2011/2012 brengt ons bij de jeugd in de winterstop een derde E-team. Er zijn aan het eind van het seizoen geen kampioenen te huldigen bij de jeugd, maar we zien we veel tweede plaatsen. Bij de veteranen wel een kampioen. Veteranen 1 pakt de titel op 6 punten gevolgd door buurman Pancratius.

 

In de zaal geen opzienbarende resultaten van de 4 teams.

 

De zeventiende editie van de seizoensafsluiting, het six-a-side, wordt op voetbalgebied een prooi in de poules voor Zaal 2, W.B.A. en MM Techniek. De toernooioverwinning, het sportiefste team, valt te beurt aan het Henk Mul team “Het Oog Wil ook Wat” (zie foto hieronder). Bij de prijsuitreiking wordt ook het kampioensteam Veteranen 1 in de bloemen en medailles gezet.

 

image004.jpg

 

Het voetbalseizoen 2012/2013 gaan we weer met een nieuw team in. Nu ook op de zondag een seniorenteam, dat als sc Badhoevedorp 2 gaat spelen. Bij de jeugd krijgt de C-junioren afdeling een sponsor in de vorm van het bedrijf BvCM. Beide teams gaan met shirtreclame spelen. In de najaarscompetitie zijn het de zondag C2 en de E1-pupillen die de eer hoog houden door op de eerste plaats te eindigen.

 

Editie 26 van het Veteranentoernooi werd gewonnen door BSM met de winnaar van vorig jaar, Veteranen 3, op een mooie tweede plaats.

 

In het honk- & softbalseizoen mochten we twee kampioensteams huldigen aan het eind. De softbaljunioren pakten, na een jaartje tweede te zijn geweest, opnieuw de hegemonie. In hun voetsporen wisten ook de honkbalpupillen het kampioenschap te pakken. Herensoftbal 1 werd tweede achter DVH2. Ook de tiende editie van ons traditionele Marianne Urbanus jeugdtoernooi was weer een succes, zodat we voor de H&S afdeling opeen mooi jaar kunnen terugkijken.

 

De Halve Eeuwploeg werd dit jaar uitgebreid met Peter de Koter en Herman Krijgsman.

 

Dit jaar ontvielen ons twee oud-leden. Allereerst Rinus de Jong, oud-voetballer, en daarnaast Klaas Dijkshoorn, oud honkbalcoach.

 

 

2013:

 

Het jeugdvoetbal blijft groeien en in de voorjaarsreeks kan een F5-pupillenteam ingeschreven worden. Als we aan het eind van het seizoen de balans opmaken zien we bij de veteranen toch een verrassend resultaat. Veteranen 3 bengelt veelal ergens onderin, maar dit seizoen weten ze met een keurige derde plaats de aandacht te trekken. Maar alle lof gaat uit naar senioren 2 op zaterdag dat uiteindelijk op doelsaldo het kampioenschap weet te pakken.

 

5e klasse 10

wed

gew

gel

verl

pm

pnt

voor

tegen

BADHOEVEDORP 2

22

16

4

2

0

52

83

44

RKAVIC 4

22

17

1

4

0

52

79

45

 

Bij de jeugd is het de F1 die ongeslagen kampioen wordt in de voorjaarsreeks met de indrukwekkende doelcijfers van 155 voor en 8 tegen in 10 wedstrijden. Op de zondag is de C2 lange tijd in de race voor het kampioenschap, maar moeten ze uiteindelijk buigen voor Ilpendam C1. Hieronder ons F1-team.

 

 

staande v.l.n.r.:

Tycho Merkelbag. Liam Langereis, Frans Langereis (coach), Filip Kuilman, Onno Smit, Olivier Lowie en Bart Smit (verzorger)

zittende v.l.n.r.:

Martijn Sijmons, Lucas Dekker, Benjamin Pipper, en Jafaar Bouhbouh.

 

Het zaalvoetbal stelde teleur gezien de resultaten.

 

Het achttiende six-a-side was ondanks tegenvallende weersomstandigheden, toch weer een succes. Winnaar werd dit jaar het team “VAN JOS LOS”, net als vorig jaar, een team van Henk Mul. Als poulewinnaars kwamen W.B.A., de Gele Leeuwen en Pancratius Zaal 1 uit de bus.

 

De aanvang van het voetbalseizoen 2013/2014 kende een moeizame start. Dit had te maken met de enorme droogte in de zomermaanden. De Gemeente kondigde een speelverbod af omdat het nieuwe en jonge gras niet genoeg grip had, waardoor het los geschopt zou kunnen worden en dan hadden we daar het hele seizoen de naweeën van. Dus dit jaar ook geen Veteranen-toernooi.

 

Het honk- & softbal ondervond van de droogte geen last en zij konden na de zomerstop gewoon hun seizoen afmaken. Opnieuw konden we een kampioensteam begroeten en het verbaasde ons niet dat het wederom het softbaljuniorenteam was. Van de overige teams presteerde Heren 1 het best middels een tweede plaats.

Het Marianne Urbanus Toernooi zat dit jaar in de hoek waar klappen vielen. De organisatie werd op het laatste moment geconfronteerd met afzeggingen van club, wat natuurlijk verre van netjes te noemen is. Niettemin wist men er toch nog een leuke dag van te maken.

 

Op de jaarvergadering werd de Halve Eeuw Ploeg uitgebreid. Cees Sneekes en Ruud Bloemer traden toe tot dit gezelschap. De Zilveren Ploeg kreeg uitbreiding met Leo Vonk, Marcel Tappel, Pieter Staal en George van der Veldt.

 

In de najaarsreeks van het voetbal konden we eindelijk weer eens een meisjesteam begroeten. Op de zaterdag konden we starten met een C-juniorenteam. Over de hele linie deden onze jeugdteams het zeker niet slecht. De E2 wist najaarskampioen te worden en diverse andere teams eindigden ook hoog. Ook opvallende bij de jeugd waren de goede resultaten in de beker, waardoor diverse teams konden “overwinteren”.

 

Dit jaar overleden de volgende leden van onze vereniging: oud bestuurslid Nico van Til en oud kantinebeheerder/elftalleider zondag 1 Arie van Ooyen. Ook het overlijden van Menno van Looij, zoon van veteranen 2 lid Martin van Looij, was aangrijpend.

 

 

2014:

 

Net als vorig jaar blijft de jeugdafdeling voetbal groeien. Begonnen we het seizoen 2013/2014 met 4 F-teams, in de winterstop konden we net als vorig seizoen weer een F5 inschrijven. In de voorjaarsreeks konden onze meiden in de laatste wedstrijd het kampioenschap pakken. Dan moest er wel gewonnen worden. Tegenstander TOS Actief gooide echter roet in het eten en zo ging de titel naar Buitenveldert. Niettemin een hele mooie tweede plaats voor ons team. De D3 pupillen van coaches Duncan Slinger en Rachid Ben-Belkacem pakten het kampioenschap en dat was een hele knappe prestatie.

 

http://www.scbdorp.nl/20132014veldstand_bestanden/image011.jpg

 

staand v.l.n.r.: Sjors Kiebert, Rick Koningen, Duncan Slinger (coach), Ezra Ben-Belkacem, Silvio Nunes, grensrechter en keepertrainer Ad van Bakel,

Tido Renout, Tamir de Hon, Roan Penseel, Pedro Nunes (coach) en Rachid Ben-Belkacem (coach).                                                                           

geknield v.l.n.r.: Clark van Wissen, Jesse Biesaart, Quinten Slinger, Bodhi Bakker, Timo Bakker en Luca van der Gaag.

 

De E1 en de F1 bleven niet achter een ook zij werden kampioen in de voorjaarsreeks. Met drie kampioenen mogen we dus spreken van een geslaagd seizoen. Bij de veteranen hadden we ook bijna een kampioen, maar Veteranen 1 had ZSGOWMS in de poule en die waren gewoon veel te sterk, wat bleek uit een ongeslagen kampioenschap voor de ploeg van sportpark Ookmeer. Een mooie tweede plek derhalve was een prima resultaat.

 

Het seizoen van onze zaalvoetballers was uitstekend te noemen. Beide teams eisten de tweede plaats op in hun afdeling en daar mogen we trots op zijn.

 

De negentiende editie van ons six-a-side evenement kende een verrassende winnaar. Het team “Los Zand” schreef als laatste in, maar pakte wel de (nieuwe) wisselbeker. Met een verschil van tweetiende punt op twee andere ploegen werden zij de winnaar.

 

http://www.scbdorp.nl/sixaside2014_bestanden/image017.jpg

 

Het veteranentoernooi kende editie 27 en voor de eerste keer kwamen er geen elftallen, maar zeventallen binnen de lijnen. En wat ook een primeur was, er werd gespeeld zonder scheidsrechters. Slechts een centraal punt voor de tijdwaarneming. Een succesvolle formule.

Het seizoen 2014/2015 konden we bij de pupillen met 5 E-teams beginnen en na een paar weken werd daar zelfs een zesde team aan toegevoegd. Bij diezelfde leeftijdsgroep deden we met de E1 voor het eerst mee in de zogenaamde E-top competitie. In plaats van 7 tegen 7 wordt hier gespeeld met 9 tegen 9 en zijn de afmetingen van het speelveld groter dan bij de overige E-pupillen. Dit alles is door de KNVB in het leven geroepen om de overgang van E naar D, of wel van een half veld naar een heel veld, gemakkelijker te maken. Op de zondag na lange tijd weer een B-juniorenteam samen met 3 C-teams. In de najaar reeksen wilden de meiden nog iets rechtzetten en dat deden ze met verve. Ze werden ongeslagen kampioen in hun afdeling. De E4 had deze prestatie bijna geëvenaard, ware het niet dat CSW E3 in de afdeling zat. Zij waren de enige ploeg die ons wel wisten te verslaan. Dus werd de E4 keurig tweede. De F1 begon moeizaam, maar wist uiteindelijk ook een keurige tweede stek te pakken. Op zondag wilde het met de B1 niet lukken. Een troosteloze laatste plek met 0 punten was het resultaat. Haaks daarop staat de prestatie van de C1, want die werden, na een nek aan nek race met Legmeervogels, op doelsaldo kampioen.

 

In het honk- & softbalseizoen 2014 sprong de tweede plaats van Honkbal 1 er wel uit. De overige teams behaalden wat minderen resultaten dan we verwacht hadden. Het traditionele Marianne Urbanus Toernooi was weer als vanouds en iedereen ging met een tevreden gezicht naar huis.

 

Op de personale vlak kreeg onze Eregalerij weer uitbreiding. Penningmeester Ed Noorlander werd benoemd tot Lid van Verdienste. Zijn jarenlange verdienste voor de vereniging werd hiermee beloond.

 

Ook Henk Schelling kwam in de Eregalerij. Door de jaren heen heeft hij als er nood aan de man was altijd klaar gestaan om er in te springen en dat was voor het bestuur voldoende reden hem de Gouden Speld toe te kennen in de vorm van een voetbal litho. De Zilveren Ploeg kreeg uitbreiding met Marieke Vonk-Wessels en Ramon Rijkeboer.

 

In november onderging de entree van ons complex een verandering. Er werd een hek geplaatst waardoor fietsen, brommers en scooters van het complex geweerd gaan worden. Zodoende verhuisde de fietsenstalling ook van locatie.

 

 

2015:

 

De tweede helft van het seizoen 2014/2015 leverde toch wel enkele mooie resultaten op. Het meest in het oog springend was ons meidenteam dat het wist te schoppen in de beker tot de FINALE. Daarvoor werden er drie rondes vanaf de kwartfinales gewonnen op strafschoppen. In de eindstrijd moesten ze echter hun meerdere erkennen in het team van Driebergen, dat met 4-2 won. Niettemin een fantastisch prestatie van ons meiden en ook als verliezend finalist werden ze ook in de bloemetjes gezet.

 

 

Bij de pupillen wist de D1 in de voorjaarsreeks het kampioenschap te pakken. De E4 bleef niet achter en werd ongeslagen kampioen. Diezelfde prestatie wist ook de F1 te behalen. Ook de C1 deed dat en werd daarmee het succesvolste team van het seizoen want werden ze al kampioen in de najaarsreeks, ook in het voorjaar bleken ze de beste.

 

 

staand v.l.n.r.: Sandy Spil (teamscheidsrechter), Sola Olokun, Milan van Galen, Tom Zandhuis, Sam Pipper, Enrique de la Vara,

Riad Fetah, Erwin Evers (coach), Willem Huymans (trainer) en Benito Lieuw A Soe (grensrechter).

geknield v.l.n.r.: Dorian van der Vliet, Paul de Jong, Rémi Evers, Nannie Jansen, Jesper van der Kuur en Devin Lieuw A Soe. 

Op de foto ontbreken helaas Kyro Spil, Tamino Kranen en Menno West.

 

In de zaal dit jaar geen in het oog springende resultaten. Zaal 1 pakte plek 4 en zaal 2 plek 11 (van de 14).

 

Het six-a-side kende z’n 20e editie. Winnaar werd het team van Waldorf & Stätler. Yannic Levels en Reinout Rietkerk werden de winnaars bij de penalty-cup.

 

Het seizoen 2015-2016 kende een enorme groei bij de jeugd. Met maar liefst 22 teams werd aan het seizoen begonnen. Helaas moesten we al snel vanwege de aantallen het zondag A1 juniorenteam terugtrekken. Nieuw was op de zondag een seniorenteam, dat als zondag 2 ging spelen, met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar.

Ook starten we met een nieuwe categorie dit seizoen namelijk een O12-team. Helaas bleek ook de laagste indeling te hoog gegrepen en na de winterstop ging het team verder als D-pupillenteam. Bij de E’tjes deden we met twee 9x9 teams mee.

Qua resultaten kwam alleen de E6 in de najaarsreeks als kampioen uit de bus. Maar dat was eigenlijk niet zo vreemd. De meeste teams kwamen thuis amper aan spelen toe, want al bij een paar druppels regen werden, met name, ons eerste veld afgekeurd. Er werd actie ondernomen om de Gemeente zover te krijgen van veld 1 een kunstgrasveld te maken (zie 2016).

Het zaalvoetbal startte dit jaar met een extra team. Een aantal jongens, qua leeftijd A-junioren, ging spelen als zaal 3

 

In het honk- & softbalseizoen 2015 deed Honkbal 1 het prima; zij behaalden een uitstekende tweede stek. De overige teams deden leuk mee in hun afdeling. Het Marianne Urbanus Toernooi kende editie 13 en werd dit jaar voor Beeballers en Pupillen georganiseerd. Bij de pupillen werden we zelfs winnaar.

 

Naast de sportieve prestaties gebeurde er nog meer. In januari onderging het aanzien van de kantine een wijziging. Er kwam een nieuw bord aan de gevel en er verschenen ook grote stickers met ons clublogo.

 

 

In mei onderging de kantine binnen ook een kleine metamorfose. Het oude meubilair werd vervangen door nieuw met stoelen in clubkleuren.

 

http://www.scbdorp.nl/metamorfosekantine_bestanden/image003.jpg

 

Maar dat was nog niet alles. Zaterdag 3 oktober presenteerde onze vereniging het nieuwe shirt voor de veldvoetbalteams. Het horizontale zwart/wit gestreepte shirt gaat tot het verleden behoren en zal in een paar seizoenen bij alle teams vervangen door worden; klik hier.

 

Op de Algemene Ledenvergadering van 1 december ontving de jeugdcommissie voetbal de Gouden Speld sc Badhoevedorp 2015. Erwin Evers, Johrit Schellingerhout, Taeke Boersma, Roy Raghoenath en (de helaas door ziekte afwezige) Ruud Smit, kreeg de Gouden Speld toegekend in de vorm van een voetballitho met inscriptie en een bos bloemen. In een paar jaar tijd hebben ze de club vanuit het niets naar een grote jeugdafdeling getild.

 

 

 

2016:

 

Zoals al in 2015 aangezien waren onze voetbalvelden niet best. De Gemeente wilde maar niet meewerken om van ons veld 1 een kunstgrasveld te maken. Dat was de reden dat club overging tot enkele acties. Via Radio/TV NH en SBS6 werd de publiciteit gezocht en op 24 en 30 januari stond er een grote actiegroep op het veld. “Bij SC Badhoevedorp zijn ze de afkeuringen zat”. Klik hier voor meer details daarover.

In het voorjaar werd er door het bestuur een knoop doorgehakt en werd er een Bijzondere Algemene Ledenvergadering bijeengeroepen op 14 juni met als doel een akkoord te krijgen om zelf partieel te gaan investeren in een kunstgrasveld en daarbij zelf ledverlichting aan te laten leggen, niet alleen langs het kunstgrasveld, maar ook op het softbalveld. De goed bezochte vergadering gaf haar akkoord. Klik hier. De gesprekken met de Gemeente konden van start gaan.

Terug naar het sportieve gebeuren:

De voorjaarsreeks van het seizoen 2015/2016 bracht ons een aantal kampioenen. De D3 (in de najaarsreeks nog de O12) pakte de titel; de E1 (9x9) werd kampioen van de derde fase; de E5 was veruit de sterkste in hun afdeling; de E7 werd kampioen op doelsaldo en last but not least werd ook de zondag C2 kampioen. Een geweldig resultaat voor onze jeugdafdeling. Van de andere teams eindigden er ook een aantal in de bovenste regionen.

Het was erg spijtig dat er dit jaar geen six-a-side gehouden werd omdat er te weinig vrijwilligers waren om de organisatie op te pakken. Wel triest als je 20 edities achter de rug hebt.

In de zaal geen in het oog springende resultaten van onze 3 teams.

Bij de honk- & softbal kon eindelijk weer een kampioensteam worden bijgeschreven. Pupillen 1 pakte met de volle winst het kampioenschap in de 2e klasse tijdens de voorjaarsreeks.

Staand v.l.n.r.: Leo Vonk (1e honkcoach), Jay Deenik, Siebe Vonk (invaller uit pupillen 2), Jonas Rammeloo,

Shane Nieuwenhuis, Nash Peetoom, Mara Vonk en Arnoud Vonk (hoofdcoach)

Geknield v.l.n.r.: Luano Fijnhaar, Elijah Bass, Casper Rammeloo, Amy Prins, Nickolas Bruinink, Stijn Hagman (invaller uit pup 2).

 

Maar zijn waren niet de enige. In de najaarsreeks wist het Majorsteam van het Beeball ongeslagen te blijven met de volle winst. Zo kenden we 2 kampioenteams in 2016!! Op zaterdag 24 september werd het jaarlijkse Marianne Urbanus Toernooi gespeeld op de honk & softbalvelden van SC Badhoevedorp.

Het voetbalseizoen 2016-2017 werd een nieuwe mijlpaal voor de vereniging. Na 8 jaar zonder standaardteam (het laatst in seizoen 2006-2007 op de zaterdag) verscheen er nu op de zondag weer een eerste elftal in het veld. Voor de zondag was dat 22 jaar geleden; voor het laatst in het seizoen 1993-1994. Op zondag gingen we zo met 3 seniorenteams van start.

Staand v.l.n.r.: Otto Gilds (trainer/coach), Yordi Bruggink, Kasper Stuijvenberg, Luther A. Crewe Kagmegni, Georgie Perk,

Mitchel Antonius, Olav Kuiper, Mahmoud Abdelati, Junior Coutinho.

Gehurkt v.l.n.r.: Davey Ballman, Ibrahim Jalloh, Tugay Buyuksahin, Andy Vreugd, Rowdy Frie, Clarence Fränkel,

Rens Schellingerhout, Cris Suaza, Guido Schmitt.

Ook werd dit het seizoen met de nieuwe leeftijdsgroepen. Benamingen zoals D-pupillen en B-junioren werden vervangen door O12 en O16. Qua resultaat was de najaarsreeks voor de jeugd geen groot succes. Slechts de JO8-1 wist kampioen te worden.

Wat gebeurde er nog meer dit jaar? In april werd in de kantine de oude tapinstallatie vervangen door een nieuwe.

In mei werd het startsein gegeven voor het project VEILIG SPORTKLIMAAT EN SPORTPLEZIER BIJ SC BADHOEVEDORP. Wat dat inhoudt? klik hier.

Op 6 oktober ging dan eindelijk de kogel door de kerk en gaf de Gemeenteraad het akkoord. SC BADHOEVEDORP KRIJGT HAAR KUNSTGRASVELD middels een partiele deelname !!!! De planning was om dit in de winterstop te gaan realiseren vanaf maandag 12 december. Eind januari zouden de werkzaamheden gereed moeten zijn. Daarnaast was het bestuur ook al in gesprek gegaan met Sport Technologies omtrent de levering van lichtmasten en LED verlichting voor veld 1 en het softbalveld. Alle plannen konden in werking worden gezet. Het Dagelijks Bestuur ging een zeer drukke periode tegemoet. Ook speelde inmiddels de discussie over de kunstgrasvulling met rubber. Het bestuur had dit met de Gemeente al besproken en in plaats van rubber werd het kurk.

Op de Algemene Ledenvergadering van 6 december trad Ruud Bloemer na een periode van 16 jaar bestuurslid te zijn geweest af. Hij werd benoemd tot Lid van Verdienste.

Op 12 december stond onze secretaris al vroeg op het veld voor de start van de kunstgrasveld werkzaamheden, maar al wat er gebeurde, HELEMAAL NIETS. De uitvoerders mochten niet aan de slag want het opvullen van kunstgras met kurk bleek een hogere kostenpost met zich mee te brengen en daar moest de Gemeenteraad eerst weer akkoord voor geven, de bureaucratie ten top. Dat werd gelukkig allemaal snel geregeld en op woensdagochtend 14 december gingen de werkzaamheden dan toch van start.

Er is een heel groot fotoalbum aangelegd van de voortgang. Om dat in te kijken, klik hier.

 

2017:

 

Het jaar 2017 moest de ommekeer worden voor voetballend SC Badhoevedorp. Het kunstgrasveld moest voor de continuïteit van het voetballen gaan zorgen. Vrijdag 17 februari werd een spannende dag, want toen werd het veld officieel gekeurd. Alles werd goed bevonden en zo konden we vanaf 28 februari de eerste wedstrijden op ons prachtige nieuwe veld gaan spelen. Het wachten was nu alleen nog op het opleveren van de verlichting.

Om extra financiën binnen te halen was er van alles georganiseerd. Zo was er een kavelactie, waarbij van het kunstgrasveld e/o softbalveld een stukje kon “kopen”. Gelijk met de aanleg van het kunstgras veld werden er twee dug-outs geplaatst en ook die waren “te koop”. Met name de kavels van het kunstgrasveld werd goed verkocht. Ook werd er een sponsorloop georganiseerd op 1 april en de opbrengst was fantastisch. Daarnaast was er een reclameborden actie op touw gezet en driekwart van het veld hing vol met borden.

 

Zaterdag 8 april was het dan eindelijk zover. Het kunstgrasveld en de LED-verlichting op beide velden werd officieel in gebruik genomen. Om 20.00 uur begon er op ons softbalveld een demonstratie wedstrijd gespeeld tussen de damesteams van Pirates en Terrasvogels. Wethouder Adam Elzakalai van de gemeente Haarlemmermeer gooide rond 20.30 uur de eerste bal. Om 20.45 uur werd ook het kunstgrasveld in gebruik genomen De wethouder verrichtte symbolisch de aftrap van een voetbalwedstrijd tussen ons O17 meidenteam en een jongensteam van O14.

 

 

Iedereen was heel positief over de kwaliteit van de verlichting en het kunstgras. De publieke opkomst was erg groot bij deze openingsplechtigheid. Geschat werd dat er 500 man is gekomen. Op het trainingsveld werd champagne geschonken. Nadat de wedstrijden net waren afgelopen ging ineens het LED licht uit rond 22.00 uur. Storing ?? Nee, 10 seconden later barstte er een sensationele vuurwerkshow los, wat tot ver in de omgeving van het complex te horen en te zien was. Vanaf 22.30 uur was er nog een feestje in de kantine, waarbij Holland’s Got Talent finaliste Laura Fischer een optreden gaf. Er is een fotoreportage gemaakt vanaf de start van de werkzaamheden. Klik hier.

 

Op sportief gebied vielen er aan het eind van het voetbalseizoen 2016-2017 enkele kampioenen te verwelkomen. Veteranen 35+1 waren de beste in hun afdeling. Maar ook de jeugd bleef niet achter. De JO15-1, JO13-1 en JO12-1 werden ongeslagen kampioen. De JO11-1 (9x9) werd winnaar van de 3e fase, de JO10-1 werd winnaar van de 2e fase en de JO8 werd na de winst in de najaarsreeks ook kampioen in de voorjaarsreeks. Een succesvol geheel dus.

Afbeelding met gras, persoon, buiten, voetbal

Automatisch gegenereerde beschrijving

Het veteranen 35+1 team.

 

Van de 3 zaalteams sprong de 2e plaats van het eerste team er uit.

 

Op zaterdag 20 mei vond er een grote SV Lijnden Reünie plaats. Op initiatief van oud-eerste elftalspeler Ton van Scheppingen werden er wat telefoontjes gepleegd, hetgeen al snel in een sneeuwbaleffect veranderde. Vele oudgedienden ontmoetten elkaar en het werd een gezellige middag.

 

Na jaren het six-a-side als afsluitend evenement te hebben gekend, met in 2015 de laatste editie, was het nu tijd voor iets nieuws. Een MIX-toernooi met niet alleen voetbal maar ook honk- & softbal. En ..... voor iedereen, zowel jong als oud. Het werd een mooie en geslaagde dag.

 

De resultaten van de honk- en softbalteams leverden geen kampioenen op. De resultaten waren van wisselende aard. Op 30 september werd het 3e lustrum van het Marianne Urbanus Toernooi gespeeld. VIJFTIEN jaar achtereen een mooi jeugdtoernooi en ook nu weer alleen maar tevreden gezichten. Voor een nabeschouwing klik hier.

 

De Badhoevedorp Badgers op de foto met international Nick Urbanus.

 

In het voetbalseizoen 2017-2018 deden we voor het eerst mee aan het 7 tegen 7 gebeuren voor 35+ veteranen. Dat zou gaan gebeuren in de voorjaarsreeks. Bij de jeugd werden diverse nieuwe speelvormen in gebruik genomen door de KNVB. Ze werd o.a. het 6x6 in het leven geroepen.

De najaarsreeks leverde ons dit keer geen kampioen op. De JO15-1 was er heel dichtbij. Het eindigde gelijk in punten, maar moest het op doelsaldo afleggen. Heel jammer.

 

 

Het Schipholfonds had dit jaar een actie georganiseerd, waarbij jeugdleden van sportverenigingen een brief konden inzenden om het fonds om financiële steun voor hun club te vragen. Namens sc Badhoevedorp had Jonas Rammeloo een wensenlijstje ingestuurd. Tot grote vreugde van hem en de club kende het Schipholfonds ons een donatie toe van € 1.025,90. De prijs werd uitgereikt door de bekende TV-commentator Tom Egbers en Rolf Groot, bestuurslid Schipholfonds.

 

Lukas te midden van Tom en Rolf.

 

Op de Algemene Ledenvergadering van 30 november werd afscheid genomen van Erik Boland als voorzitter van de club. Erik vond dat het na 10 jaar tijd was geworden, dat een ander de kar ging trekken. De hamer ging over in de handen van Erwin Evers, voorheen voorzitter van de jeugdcommissie voetbal. Erik werd benoemd tot Lid van Verdienste.

 

 

Zo kwam er een einde aan een ingrijpend jaar voor sc Badhoevedorp. Na jaren ploeteren met voetbal afkeuringen bij regen, ligt er nu een fantastisch kunstgrasveld met verlichting. Ook verlichting op het softbalveld, hetgeen ook de H&S afdeling zeer ten goede komt.

 

 

 

 

 

2018:

 

Zoals al eerder gezegd, deden we bij het veldvoetbal dit seizoen voor het eerst mee aan een veteranen 7x7 competitie. Op 4 vrijdagavonden werden er in een poule wedstrijden gespeeld, elke vrijdagavond op het veld van één van de 5 teams. Ons team, onder de naam sc Badhoevedorp V35+3, stak er met vlag en wimpel bovenuit en werd poulewinnaar, met nummer 2 op grote afstand. Een fraai begin derhalve.

Aan het eind van het voetbalseizoen kon de kampioensvlag uit voor V35+1, maar daar bleef het dan ook bij.

 

Op zaterdag 14 april was er net als vorig jaar een reünie van oud SV Lijnden leden. Het werd een gezellige middag. Het voelde voor velen als “thuiskomen”. De echte SV Lijnden-vlag hing in top. Ongeveer zo’n 100 reünisten haalden herinneringen met elkaar op.

 

 

Voor de 2e keer werd in juni het MIX-toernooi gehouden. Het was wederom een succes.

 

In het honk- & softbalseizoen 2018 konden we geen potten breken. Ons Marianne Urbanus Toernooi was toe aan editie nummer 16. Af en toe moesten er regenbuien getrotseerd worden, maar de deelnemers lieten zich niet uit het veld. Klik hier.

 

Het voetbalseizoen 2018-2019 kende in de najaarsreeks een aantal kampioenen. Bij het 7x7 was ons V35+2 team de beste en bij de jeugd pakte de JO13-2 de titel.

Afbeelding met gras, persoon, groep, gebouw

Automatisch gegenereerde beschrijving

De JO13-2 met v.l.n.r.: George Ruseler, Noah Liauw Anjie, Andres de la Vara, Bauke Koot, Mika Ribbens, Yuri van der Gaag, coach Enrique de la Vara,

Roy Rutte, Matthew Krijgsman, Justin Weel, Aisar el Jaouhari, Omar Bouzalim, Chris van der Valk, Jayden Alsemgeest en coach Anissa Amrouch.

Op deze foto ontbreken Ioga Lucas en coach Danielle Alsemgeest.

 

 

In 2018 overleden er een aantal clubmensen, waaronder Aart Lagendijk en Jan Slinger.