image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

DINGEMAN SCHOUTEN VETERANEN TOERNOOI 2011

DINGEMAN SCHOUTEN VETERANEN TOERNOOI 2011

Zaterdag 27 augustus werd voor de vijfentwintigste keer het Dingeman Schouten Toernooi voor veteranen georganiseerd bij sc Badhoevedorp. In de hoop, dat deze jubileumversie nu wel doorgang kon vinden – vorig jaar stond de boel blank toen er gespeeld moest worden – werden de voorbereidingen getroffen. En dat ook nog eens in het jaar dat sc Badhoevedorp 80 jaar bestaat. Twee dagen van tevoren kregen we echter een afmelding van B.S.M.; dat noodzaakte de organisatie tot een verandering van het programma. In plaats van 11.45 uur werd de aanvang nu gezet op 12.30 uur. Het deelnemersveld bestond uit 5 ploegen, t.w. Fortius uit Amsterdam, sv Hoofddorp, Haarlem Kennemerland, sc Badhoevedorp 2 en sc Badhoevedorp 3. Deze teams zouden in een halve competitie – met wedstrijden van 2 x 15 minuten zonder rust -  gaan uitmaken wie zich de uiteindelijke winnaar zou mogen noemen.

 

image004

 

De toernooidag begon met lekker weer en dus dacht de organisatie uit te kunnen gaan van een fraaie dag. Hoe anders zou dat tegen de middag zijn. Het kwam even met bakken naar beneden en aangezien de velden in de week voor het toernooi als het nodige water hadden moeten verwerken werd er even gevreesd de zaak toch opnieuw te moeten afkeuren. Snel werd “de buienradar” geraadpleegd en met een kleine vertraging werd besloten toch door te zetten. De deelnemende teams werd om medewerking gevraagd om zoveel mogelijk het nemen van slidings te vermijden. Over het algemeen hielden de veteranen zich daar wel aan tijdens het toernooi.

Nadat de beide scheidsrechters de toss hadden verricht stelden de vier ploegen, die in de twee openingswedstrijden hun opwachting maakten, zich in de middencirkel van hun veld op om na een centraal signaal een moment van stilte in acht te nemen, in verband met het eerder in de week overlijden van ons sc Badhoevedorplid Jan Duijster - de vlaggen hingen daarom ook half stok deze dag en beide sc Badhoevedorp teams speelden met rouwbanden -. Dit indrukwekkende moment werd door alle spelers met een luid applaus voor Jan afgesloten.

 

image006

 

image002

 

Het toernooi kon beginnen, maar we waren nog geen minuut bezig of een bliksemschicht en een klap binnen 10 seconden zorgden er voor dat alle spelers richting kantine werden gedelegeerd. Na een korte onderbreking van 5 minuten konden we daarna verder spelen. Op veld 2 bonden Hoofddorp en Haarlem Kennemerland de strijd met elkaar aan. Het werd een spannende pot, die Hoofddorp tenslotte met 3-2 wist te winnen. Hier een fragment uit die wedstrijd.

 

image004

 

Op veld 1 direct de confrontatie tussen Veteranen 2 en Veteranen 3 van SCB. Hoe het komt weet bijna niemand, maar VE2 slaagde er niet in de winst te pakken. Erger nog ze zagen Rob Bijleveld met een streep van ruim 20 meter in de kruising doelman Wally Tangali passeren. Dat het nog 0-2 werd was te danken aan Henk Mul, die eigenlijk te laat in de gaten had, dat spits Mike Thoonsen van VE3 nogal slap op de benen kan staan. Vanaf 11 meter mocht Michel van de Bos de eindstand op het scorebord schieten. Hier nog een foto uit die wedstrijd met good old Mul aan de bal.

 

image002

 

In de tweede ronde mocht SCB VE2 het opnemen tegen Fortius. Die bleek een goede ploeg, want voordat men er erg in had stonden de Amsterdammers op een 3-0 voorsprong. Het was Martin van Looij, die er 3-1 van maakte en toen Peter van Nieuwburg er 3-2 van maakte leek het nog even spannend te worden. Fortius stelde orde op zaken en zorgde voor een 4-2 eindstand. Foto onder: een voorzet van Sander Blok wordt weggekopt door de Fortius-defensie.

 

image004

 

De andere wedstrijd ging tussen SCB VE3 en Hoofddorp. Nou dat werd me de wedstrijd wel. Na de 0-1 voor Hoofddorp zorgde Johan Abels voor de gelijkmaker en even later ook voor een voorsprong. Hoofddorp toonde aan dat kunstje ook te kennen en zo werd het 2-3. Johan Dekker zorgde voor de 3-3 met een fraaie krul en bijna in het eindsignaal gleed Michel van de Bos de winnende 4-3 binnen. Foto onder: Johan Dekker speelt zich vrij.

 

image006

 

Ook in de derde wedstrijdronde werd er behoorlijk gescoord, ondanks dat de regen de staat van de velden achteruit deed gaan. Kennemerland mocht het opnemen tegen Fortius en de 5-2 zege van Fortius zegt eigenlijk genoeg.

 

image002

 

SCB VE2 mocht tegen Hoofddorp gaan proberen de eerste punten binnen te gaan halen. Of Hoofddorp een inzinking kende of dat SCB VE2 ineens de geest had gekregen zullen we nooit weten. Het scoreverloop was in elk geval heel erg duidelijk: 1-0 en 2-0 Sander Blok, 3-0 en 4-0 Johan Voogd, 5-0 en 6-0 Sander Blok. Fragment onder: en weer een goal, dus terug naar de middenstip.

 

image004

 

Voor aanvang van ronde 4 werd er even door de organisatie beraad gevoerd of het allemaal nog wel kon. De knoop werd doorgehakt: ‘doorgaan’, en zo traden SCB VE3 en Kennemerland op veld 1 tegen elkaar aan. SCB kwam twee keer op voorsprong door Mike Thoonsen, maar de tegenstander wist ook twee keer gelijk te maken. Dat was een tegenvaller voor het nog ongeslagen SCB VE3, maar wel een terechte uitslag.

 

image002

 

In de andere wedstrijd zagen we de wederopstanding van Hoofddorp. Tot een ieders verrassing speelden ze Fortius van de mat. Het werd een klinkende 5-0 overwinning. Op de foto hieronder wordt de beslissende pass gegeven bij een van de goals van Hoofddorp.

 

image006

 

Die nederlaag van Fortius kwam gezien de stand tot dat moment weer goed uit voor SCB VE3. Alles kwam dus aan op de laatste wedstrijdronde, want naast Kennemerland – SCB VE2 stond er eigenlijk ook een soort finale te wachten tussen Fortius en SCB VE3.

 

Zoals aanvoerder Henk Mul later zou verwoorden begon SCB VE2 pas na twee wedstrijden warm te draaien, want na de 6-0 tegen Hoofddorp werd er nu van Kennemerland gewonnen. Sander zorgde voor de 0-1, waarna het toch weer gelijk werd. Johan Voogd zorgde met twee treffers voor de 1-3 eindstand. Hieronder de openingstreffer van Sander in beeld.

 

image010

 

De wedstrijd SCB VE3 – Fortius moest de beslissing van het toernooi brengen. De ploeg die deze wedstrijd zou winnen kon zichzelf toernooiwinnaar noemen. Nadat Rob Bijleveld de score had geopend zorgde Michel van den Bos voor een 2-0 voorsprong. Fortius verkleinde de achterstand tot 2-1, maar met een fraai tegendraadse kopbal wist Mike Thoonsen er 3-1 van te maken. Hij was het ook die de eindstand op 4-1 bepaalde. De foto hieronder toont de voorbereiding van de openingstreffer. Uit de door Mike terug gekopte bal scoort uiteindelijk Rob.

 

image002

 

 

Door al deze resultaten kwam er voor ons als organiserende vereniging een verrassende dubbelslag als einduitslag uit de bus. De totale eindstand werd:

 

Eindstand:

Punten

Voor

Tegen

1. sc Badhoevedorp VE3

10

12

6

2. sc Badhoevedorp VE2 *

6

11

7

3. sv Hoofddorp *

6

11

12

4. Fortius *

6

10

13

5. Haarlem Kennemerland

1

7

13

 

* Er eindigden drie ploegen met een gelijk aantal punten. Het reglement zegt dan dat de onderlinge resultaten de doorslag geven. Onderling hadden ze elk eenmaal gewonnen. Dan zegt het reglement dat er naar de gescoorde goals in die wedstrijden gekeken moest worden. Dat gaf de doorslag: SCB VE2 8x, Hoofddorp 5x en Fortius 4x.

 

Tijdens de prijsuitreiking – door onze secretaris - werden de dames van de keuken en koffiecorner, alsmede Wijnand en Peter de Koter voor achter bar, bedankt voor hun medewerking. Vervolgens was het de beurt aan Pauline Snijders. Zij had de EHBO waargenomen en gelukkig niet veel te doen gehad. De scheidsrechters Geert Jan Rietkerk, Piet van Dam en Piet de Vries werden ook niet vergeten uiteraard. Na de bekendmaking van de nummer 5 in de eindrangschikking werd er even van het protocol afgeweken. Henk Schelling werd naar voren geroepen en ten overstaande van iedereen werd hij gehuldigd vanwege zijn enorme inzet met betrekking tot het jeugdvoetbal. In 2008 begonnen met af en toe 2 of 3 spelertje werd in het seizoen 2009-2010 een nieuwe jeugdafdeling voetbal opgericht en momenteel bestaat diezelfde jeugdafdeling uit 12 teams en een recreatiegroep van 5 jarigen en jonger – de Zebra’s. Hij kreeg een fraai wandbord uitgereikt met de tekst “Henk bedankt 2008-2011, de jeugd van sc Badhoevedorp”. Een verdiend applaus van de menigte viel hem ten deel.

 

image004

 

Na deze huldiging gaf onze secretaris nog even tekst en uitleg hoe de plaatsen 2 t/m 4 tot stand gekomen waren. Voor de nummers 2 en 3 een fraaie beker ter herinnering. Tenslotte kon hij sc Badhoevedorp VE3 als winnaar van het toernooi uitroepen. Aanvoerder Ruud Bloemer kwam handen tekort om alles in ontvangst te nemen. De fraaie beker voor de eerste plaats, de daarbij behorende wedstrijdbal, geschonken door clubsponsor Multivos Sport uit Hoofddorp en natuurlijk de super DINGEMAN SCHOUTEN WISSELTROFEE.

 

image002

 

De dag werd afgesloten met een buffet voor alle deelnemers, speciaal voor dit jubileum toernooi en het 80-jarig bestaan van de sc Badhoevedorp.

 

image004

 

En hier alle foto’s.