image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

OUD/LIJNDEN – OUD/KOMBIJ 2010 

 

 

svlijndenlogo1

+

=

logoscbklein

 

image003.jpg

 

Op woensdag 5 mei, Bevrijdingsdag, is het feest. Zo ook weer bij de s.c. Badhoevedorp. Daar werd namelijk voor de vierde maal de traditionele wedstrijd tussen oud-Lijnden en oud-Kombij gespeeld. Even na half vijf liepen de meesten sportpark De Schuilhoeve op om zich in gereedheid te gaan brengen voor deze `kraker´. Nadat de teamfoto´s genomen waren werd er onder leiding van wedstrijdsecretaris Ruud Bloemer afgetrapt. Oud-Lijnden had er kennelijk zin in want ze pakten direct het initiatief. Dat resulteerde uiteindelijk in de 1-0 voorsprong via Marcel Tappel.

Oud-Kombij liet zich de kaas echter niet van de boterham eten en het was Rob van der Oord, die met een carambole via de rug van Mark Balk voor de gelijkmaker zorgde. Het werd zelfs 1-2 toen Johan Dekker een puntertje losliet. Een bewijs, dat ze bij oud-Kombij vroeger niet echt iets aan de traptechniek van de spelers hebben gedaan. Niettemin was het wel effectief. Het antwoord van oud-Lijnden liet niet lang op zich wachten. Fred Kreike zorgde voor de 2-2 en Erwin Evers zorgde voor een 3-2 voorsprong voor de oud-Lijndenaren (over traptechniek gesproken). `Verrader´ klonk het van de gele zijde (Erwin heeft namelijk ook bij Kombij gespeeld). Toen de scheidsrechter een overtreding binnen de zestien van oud-Kombij met een strafschop bestrafte kreeg Michel van den Bos de kans er 4-2 van te maken. Dat lukte, zij het in tweede instantie. Hij schoot de bal recht op goalie Gerard Bakker af; die pareerde de bal, maar tegen de tweede knal was hij toch kansloos. Met deze 4-2 score voor oud-Lijnden ging men van de thee genieten.

 

De tweede helft zou toch een beetje anders worden dan de eerste. Scheidsrechter Ruud Bloemer had de fluit overgedragen aan Herman Krijgsman. Gerard Bakker had zijn keeperstrico omgeruild voor het geel en zwart van oud-Kombij en Cor Salentijn had de erfenis van 4 tegengoals van hem overgenomen. Aan oud-Lijnden kant was Theun Kelder er bij gekomen. Vorige week nog als `leermeester´ bestempeld, was het maar goed, dat er weinig jeugdleden langs de kant stonden, want het eerste balcontact was om te janken. Oud-Kombij kwam daarentegen goed uit de startblokken, want Dirk Hoogvliet liet zich gelden door al snel voor de 4-3 te zorgen. Pieter Staal dacht met een geweldige kopbal de gelijkmaker te scoren, maar had niet gerekend op de katachtige reactie van oud-Lijnden doelman Jeroen Vaerewijck. Toch kwam die gelijkmaker er. Het was weer Rob van der Oord, die zijn tweede treffer van de avond maakte. Hij kan dus nog steeds wel scoren, maar doet het wanneer het hem uitkomt kennelijk. De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat oud-Kombij in deze tweede helft de betere ploeg was. Oud-Lijnden had niet zo gek veel in te brengen. Het speelde wat rommelig. De 4-5 was dan ook een logisch gevolg. Kees Hoogvliet liet vanaf de rechterflank een fraaie inswinger van zijn schoen vertrekken, die doel trof. Iedereen telde daarna de 4-6 al, maar Marc Achterstraat wist een enorme mogelijkheid naast te krijgen (qua uitvoering een hoger cijfer, dan als hij had gescoord). De actie gaat de boeken in als `de misser van de wedstrijd´. Oud-Lijnden begon aan een alles of niets offensief en dat leverde uiteindelijk toch de beoogde gelijkmaker op. Een fraaie kopbal van Kees van Schoorl werd nog van de lijn gehaald, maar in de rebound was het de `verrader´ die voor 5-5 zorgde. En laat nou net 2 seconden later het klokje van scheids Herman 45 minuten aangeven. Al met al een terechte uitslag als je het over de hele wedstrijd bekijkt.

 

Zo staat de weegschaal nog steeds in evenwicht. Begon men in 2006 met een 4-4 score en won oud-Kombij daarna met 6-4. De derde editie was met 8-4 voor oud-Lijnden en nu dus weer een gelijkspel.

 

Na afloop was het nog gezellig met een drankje en een hapje. En om in stijl af te sluiten doen we dat op de bekende wijze van de laatste maanden.

 

Onze kleuren zit zwart, wit en geel

Wie welke kleur draagt betekent niet zoveel

Lijnden wit, Kombij geel, het broekje zwart

Beiden streden heel sportief, maar wel uit het hart

De score bleef netjes in evenwicht

Dus zo verloor niemand zijn gezicht

Saté met brood na afloop als geschenk

Onze dank gaat uit naar Karin en Henk

 

Er is ook nog een fotocollage; hier is de link.