image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP OPGERICHT 1 JULI 1931

 

SCB THE FINAL MIX 2022.

(klik op de foto’s voor een vergroting)

home

 

Zaterdag 18 juni 2022 was op ons sportcomplex de afsluitende dag van het seizoen 2021-2022. Deze dag stond ook in het teken van ons 90-jarig bestaan. Dat hadden we vanwege het COVID-19 gebeuren in 2021 niet kunnen vieren.

UPDATE: klik hier

Onder schitterende weersomstandigheden werd er al om 9:00 uur gestart door de voetbaljeugd, terwijl een half uurtje later ook de jeugdhonkballertjes aan de slag gingen. Vanaf het middaguur stond het 7x7 toernooi op de rol. Iedereen had het naar z’n zin. Op het trainingsveld was een “horeca-dorp” gemaakt en naast een drankje kon er ook patat en andere snacks gekocht worden. Ook was er voor muziek gezorgd. Kortom, het was allemaal goed voor elkaar.

Tegen 16:30 uur begon het officiële gedeelte. Onze voorzitter Erwin Evers nam het woord en na een korte inleiding gaf hij de microfoon over aan onze secretaris, die voor deze gelegenheid als spreekstalmeester fungeerde. Allereerst werd ons MO11-team naar het podium geroepen. Zij waren ongeslagen poulewinnaar geworden van fase 2 in het voetbalseizoen. Ze kregen allemaal een beker uitgereikt.

Afbeelding met persoon, groep, staand, poseren

Automatisch gegenereerde beschrijving  

Vervolgens werd het woord gegeven aan de heer Sipke Teijema, ambassadeur van de KNVB. Namens de voetbalbond overhandigde hij voor ons 90-jarig jubileum een beeldje aan onze voorzitter. Vervolgens had hij nog een verrassing. Onze penningmeester Ed Noorlander werd naar voren geroepen. Voor meer dan 20 jaar penningmeesterschap bij de club kreeg hij de Gouden KNVB-speld uitgereikt.

   Afbeelding met staand

Automatisch gegenereerde beschrijving

De volgende spreker was mevrouw Corinne van de Griendt van de KNBSB. Ook zij had een verrassing in petto. Erik Boland werd naar het podium gevraagd en namens de honk- en softbalbond kreeg hij de Erepenning van de KNBSB uitgereikt voor zijn verdiensten, niet alleen bij sc Badhoevedorp, maar ook daarbuiten.

Afbeelding met muziek, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Hierna werd over gegaan tot de uitreiking van de Gouden Speld 2022 van de vereniging. De Gouden Speld is een uiting van waardering aan mensen die zich op welk gebied dan ook voor de club hebben ingespannen. Als eerste werd de Jeugdcommissie van de honk- & softbalafdeling naar voren geroepen. Deze commissie is al jaren een zeer stabiele factor binnen de vereniging en dus werd het tijd de mensen ervan in het zonnetje te zetten.  Vier van de vijf personen waren aanwezig, Nathaly Vonk was met vakantie. Marije Wingelaar, Arthur Hoogendam, Arnoud Vonk en Remco Vonk kregen een fraaie litho uitgereikt met een honkballer als afbeelding.

Afbeelding met tekst, persoon, poseren

Automatisch gegenereerde beschrijving

De volgende die in het zonnetje gezet zou gaan worden was Keimpe Algra. Hij is al jaren de motor achter ons 1e honkbalteam. Keimpe was helaas verhinderd, want ook hij was nog met vakantie.
Daarna was het de beurt aan Paul Tumminaro en Peter de Koter. Paul kwam in 2011 bij de club, toen zijn zoon lid werd. Na enig overleg pakte hij toen de kantinezaken op. Dat heeft hij altijd met veel enthousiasme gedaan. Peter ging na zijn actieve voetbalcarrière ook als vrijwilliger aan de slag. Hij heeft jaren als grensrechter gefungeerd bij zowel ons standaardteam als veteranen en werd daarna ook vaste barmedewerker als de veteranen thuis speelden. Beiden heren kregen een mooie litho uitgereikt met een voetballer als afbeelding.

Afbeelding met tekst, person, persoon, poseren

Automatisch gegenereerde beschrijving   Afbeelding met tekst, persoon, person, staand

Automatisch gegenereerde beschrijving

Het volgende punt op de agenda waren de benoemingen. Opnieuw werd Ed Noorlander naar het podium geroepen. Niet alleen meer dan 20 jaar optreden als penningmeester van de club, maar daarvoor ook nog een aantal jaren als wedstrijdsecretaris van de honk- & softbalafdeling, waren voor het bestuur reden genoeg om hem te benoemen tot ERELID van de sc Badhoevedorp. Uit handen van de voorzitter ontving hij de bijbehorende oorkonde.

Hier bleef het niet bij. De heren Michael Laarman, Johrit Schellingerhout en Taeke Boersma moesten naar voren komen.

·         Michael is nog steeds actief als softballer, maar heeft jarenlang deel uit gemaakt van de jeugdcommissie honk- & softbal. Die commissie kreeg in 2009 ook de Gouden Speld uitgereikt. Hij is ook nog 8 jaar bestuurslid geweest als vertegenwoordiger van de genoemde afdeling. Nu treedt hij op als referee en is hij betrokken bij honkbal 1.

·         Johrit is in de zomer van 2009 nauw betrokken geweest bij de heroprichting van de jeugdafdeling voetbal. Hij trad in 2016 toe tot het hoofdbestuur, het jaar dat we weer met een seniorenstandaardteam gingen voetballen. Daarnaast heeft hij ook zijn sporen verdiend bij het aantrekken van diverse sponsoren.

·         Taeke werd in 2007 lid van de club en in 2011 nam hij de coördinatie van de voetbal jeugdtrainingen op zich tot op de dag van vandaag. Daarnaast was hij ook wel elk seizoen coach van een team.

Vanwege hun verdiensten heeft het bestuur besloten hen te benoemen tot Lid van Verdienste van de sc Badhoevedorp. De voorzitter reikte hen de betreffende oorkonde uit.
Maar hier bleef het niet bij. Onze secretaris mocht nog iemand in het zonnetje zetten en dat werd Erwin Evers. Ook hij was in 2009 nauw betrokken bij de heroprichting van het jeugdvoetbal. Hij werd destijds jeugdvoorzitter en in die hoedanigheid trad hij ook toe tot het hoofdbestuur. In 2017 nam hij de voorzittershamer over van de toenmalige voorzitter Erik Boland. Reden genoeg om ook hem te benoemen tot Lid van Verdienste van de sc Badhoevedorp.

Afbeelding met persoon, sport, staand, groep

Automatisch gegenereerde beschrijving

Klokslag 17:00 uur werd het officiële deel afgesloten en werd feest en de BBQ geopend. Het was nog lang heel gezellig bij SCB.
Tot slot nog een woord van dank aan de organisatie en hun vrijwilligers. Het was prima voor elkaar !!

Voor een uitgebreid fotoverslag, klik hier, met dank aan Hans van Dijk.

Van de honkbaljeugd is ook nog een eigen fotopagina, klik hier.

UPDATE:

Zondag 26 juni zijn de twee afwezigen van 18 juni nog in het zonnetje gezet. Zowel Nathaly Vonk als Keimpe Algra kregen hun Gouden Speld uitgereikt.

Afbeelding met tekst, gras, boom, buiten

Automatisch gegenereerde beschrijving   Afbeelding met gras, buiten, atletiekwedstrijd, sport

Automatisch gegenereerde beschrijving