image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

OUD/LIJNDEN – OUD/KOMBIJ 2007  

 

 

svlijndenlogo1

+

=

logoscbklein

 

Toen er op 31 mei 2006 tijdens het 75-jarig jubileum een wedstrijd tussen oud-Lijnden en oud-Kombij werd gespeeld, is na afloop besloten er jaarlijks een vervolg aan te geven. Daarom werd zaterdag 1 september 2007 de tweede editie van deze speciale wedstrijd gespeeld.

 

Herman Krijgsman en Jan Hoeksema waren bezig geweest een aantal oudgedienden bij elkaar te halen, hetgeen tot de volgende lijst van aanwezigen leidde:

 

oud-Lijnden

Herman Krijgsman

Mark Balk

Martin van der Mey

Jan Duijster

Piet de Vries

Martin Kroes

Kilsoo Visser

Kees van Schoorl

Joop Spierdijk

Bart van der Voort

René Lagendijk

Carlo Vermeulen

Michael Slinger

Cees Rakers

 

scheidsrechter

 

 

Fred Kreike

 

 

oud-Kombij

Jan Hoeksema

Johan Abels

Mark Achterstraat

Gerard Bakker

Johan Dekker

Dirk Hoogvliet

Henk Mul

Guido van Til

Marcel Scutigliani

Chiel Uittenbogaard

ALEX BAKKER

Rob van der Oord

 

 

image003

 

Het werd een leuke partij met veel doelpunten. OudLijnden kwam op een 1-0 voorsprong na een vloeiende aanval waarbij Kilsoo Visser de bal panklaar legde voor Bart van der Voort, die weinig moeite had de score te openen. De gelijkmaker van oudKombij kwam op een ietwat rare manier tot stand. De bal werd diep op rechts gespeeld en tot ieders verbazing spurtte keeper Carlo Vermeulen z’n goal uit, hield even om vervolgens weer aan te zetten. Dat laatste had hij beter niet kunnen doen, want hij verrekte er een spier door. Zo kon de bal voorgegeven worden en zonder keeper in de goal was het voor Johan Abels eenvoudig de bal binnen te koppen. Carlo moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Piet de Vries. Hoewel beide ploegen aan elkaar gewaagd waren bleek de voorhoede van oudKombij slagvaardiger dan die van hun opponenten. Zo kon Johan Dekker voor 1-2 voor oudKombij zorgen en na een afgeslagen bal scoorde Johan Abels de 1-3. Nog voor rust werd het 1-4 toen oudLijnden te zacht terugspeelde en met Guido van Til in de buurt moet je dat niet doen.

Na rust werd het doel van oudLijnden verdedigd door Martin Kroes en die deed dat niet onverdienstelijk. OudLijnden kwam terug tot 2-4 door een schot vanaf de zestienmeter van Kilsoo Visser, waarbij doelman Gerard Bakker kansloos was. Rob van der Oord kon echter voor 2-5 zorgen, nadat de defensie van oudLijnden uit elkaar gespeeld was. OudLijnden gaf echter niet op en Kilsoo Visser bracht op randje buitenspel de spanning terug door heel netjes Gerard Bakker te omspelen en 3-5 te scoren.

De mooiste goal van de wedstrijd was de 3-6, die de boeken in zal gaan als “de nieuwe krul van Henk Mul”. Nadat hij de defensie van oudLijnden had weten te omzeilen wist hij met een fraaie lob het net te vinden. De navolgende “schoenpoets-act” was zeer verdiend. Diezelfde Henk Mul was er echter later de oorzaak van dat oudLijnden vanaf elf meter mocht aanleggen. Hij haakte Bart van der Voort en scheidsrechter Fred Kreike wees gedecideerd naar de stip. Keeper Gerard Bakker had – zoals hij na de wedstrijd verkondigde - “fusiegevoelens” en dook richting Pancratius. Bart schoot hem echter in de andere hoek, 4-6.

 

image004

 

Diezelfde Gerard reageerde kort daarop echter subliem op een inzet van Mark Balk en voorkwam zo nog een tegentreffer voor oudKombij. Na het laatste fluitsignaal verlieten de matadoren moegestreden de arena op weg naar een verdiend biertje.

 

 

Tot slot de link naar de fotoreportage.