image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

OUD/LIJNDEN – OUD/KOMBIJ 2008  

 

 

svlijndenlogo1

+

=

logoscbklein

 

Voor de derde keer werd zaterdag 17 mei 2008 de wedstrijd tussen oud-Lijnden en oud-Kombij gespeeld. Na de 4-4 in 2006 en de 6-4 zege van oud-Kombij het vorig jaar, was een ieder benieuwd of oud-Lijnden dit jaar sportieve revanche zou kunnen gaan nemen.

 

De volgende personen verschenen deze keer in het veld:

 

oud-Lijnden

Kees van Schoorl

Herman Krijgsman

FRED KREIKE

René Lagendijk

PETER DE KOTER

Michael Slinger

Mark Balk

Kilsoo Visser

Joop Spierdijk

RAYMOND HULSMAN

Carlo Vermeulen

RENE GROEPENHOFF

RAYMOND V/D HEUVEL

PETER VAN SEUMEREN

 

scheidsrechter

 

 

Dirk Maarsen

 

 

oud-Kombij

Mark Achterstraat

Johan Abels

Rob van der Oord

Dirk Hoogvliet

Gerard Bakker

Johan Dekker

FRANS RUITER

LEX UITTENBOGAARD

Chiel Uittenbogaard

PAUL UITTENBOGAARD

Jan Hoeksema

Guido van Til

MICHEL VAN TIL

PIETER STAAL

 

COACH: PETER VOLMER

GRENSRECHTER: JOHAN SLINGER

 

COACH: HENK MUL

 

image004

 

Het werd evenals in beide voorgaande wedstrijden een aardige wedstrijd. Vooral voor de rust ging het aardig gelijk op. Na 10 minuten spelen was het Guido van Til, die – ietwat geholpen door een van richting veranderde bal – de score opende voor Kombij. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Met een fraaie schuiver was het Fred Kreike, die de 1-1 liet aantekenen. Het spel golfde op en neer met een wat initiatief rijker oud-Lijnden. Bij een aanval van Kombij werd de bal verspeeld en via een razendsnelle counter wist Raymond van den Heuvel op volle snelheid vanaf de linkerkant 2-1 te scoren na ruim 20 minuten spelen. Even leek het erop alsof Kombij overlopen zou worden, want men kwam onder druk te staan. Na een half uur spelen viel de 3-1. Jan Hoeksema speelde de bal van redelijke afstand terug op keeper Gerard Bakker. Die verslikte zich in zijn eigen schijnbeweging tegenover Fred Kreike, waardoor laatstgenoemde eenvoudig kon scoren.

 

image003

“de 3-1 is een feit”

 

Zo’n 7 minuten later ging collega keeper Carlo Vermeulen aan de andere kant in de fout, daarbij een blessure oplopend. Met een verdediger in de buurt liep hij toch uit, werd uitgespeeld en de daarop volgende voorzet kon ingetikt worden door Johan Abels, 3-2. Maar in de laatste 5 minuten voor rust kwam er toch nog verandering in de score. Eerst was het Michael Slinger die met een fraai lobje de 4-2 voor Lijnden kon scoren, maar een minuut later stond het alweer 4-3 toen Johan Abels koppend kon scoren.

 

Na rust verscheen oud-Lijnden met Michael Slinger tussen de palen voor de geblesseerd uitgevallen Carlo Vermeulen terwijl aan Kombij-zijde Pieter Staal het voor gezien moest houden. Er vielen al snel twee goals, maar scheidsrechter Dirk Maarsen keurde beide goals af. Eerst de 5-3 van Raymond van den Heuvel wegens leunen en vervolgens de 4-4 van Jan Hoeksema in verband met buitenspel. Er volgde nog en klein incidentje, gelukkig zonder lichamelijke gevolgen, toen de doorgebroken Kilsoo Visser door Michel van Til werd neergelegd. Een terechte gele kaart was het gevolg. Het werd dan toch 5-3 door een knal van Mark Balk, waarbij goalie Gerard Bakker absoluut niet vrijuit ging. De 6-3 viel toen Kilsoo Visser vrij voor Gerard Bakker verscheen en keurig de bal binnentikte. Oud-Kombij leek via Johan Abels echter terug te komen toen hij alleen voor Michael Slinger verscheen, maar die bleek toch een te groot sta-in-de-weg. Een dieptepass van Fred Kreike op Mark Balk aan de linkerkant van het veld luidde de 7-3 in. Mark Balk gaf vanaf grootte afstand een lob, die echter op de lat belandde. De terugspringende bal werd door de attent meegelopen Raymond van den Heuvel binnen geschoten. Aan de andere kant zat het Kombij niet mee, want een schot op een bijna lege goal van Rob van der Oord kon nog net door Herman Krijgsman worden naast gewerkt. Toch viel de 7-4 even later, toen Guido van Til op aangeven van Johan Abels kon scoren. Vlak voor tijd werd de eindstand bepaald op 8-4. Een pegel van Raymond van den Heuvel sprong via de borst van Gerard Bakker de goal in. Daarmee kwam een eind aan weer een leuke wedstrijd en is na drie wedstrijden de stand weer in evenwicht. Beide teams een wedstrijd gewonnen en eentje gelijk gespeeld. Jammer deze middag het druilerige weer, waardoor er wellicht wat minder mensen op deze wedstrijd zijn afgekomen dan verwacht. Het was er (ook na afloop) zeker niet minder gezellig op.

Hieronder nog enkele spelmomenten.

 

image006

“het doel van oud-Kombij wordt belaagd”

 

image004 

“een corner op de goal van oud-Lijnden”