image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

6 en 7 JARIGENVOETBAL DOET ZIJN INTREDE.

 

 

Vanaf het begin seizoen 1977/1978 heeft de KNVB besloten zijn algehele goedkeuring te geven aan deze vorm van pupillenvoetbal. Binnen het actieve bestuur van s.v. Lijnden besloot men de reeds op tafel liggende plannen uit te laten werken door de leden van het jeugdbestuur. Het resultaat was dat op zaterdag 15 oktober 1977 jl. de vereniging vol trots het nieuwe minipupillenvoetbal kon presenteren als eerste vereniging in Badhoevedorp en omstreken.

 

Lijnden-lid Schellingerhout, die de speciale doelen geconstrueerd had, verrichte de aftrap. Daarnaast stelde Theo van der Duin Sport voor dit feestelijke gebeuren de wedstrijdbal beschikbaar. Op een aangepast veld met kleine doelen werd onder grote belangstelling de eerste voorstelling gegeven door de 6 en 7 jarige Cruijffies in spé tegen de vereniging BDK uit Amsterdam. De belangstelling voor dit minipupillenvoetbal wordt dusdanig groot, dat de vereniging op haar complex aan de Wijnmalenstraat over een speciaal minivoetbalveld gaat beschikken.

 

Wat is dat minipupillenvoetbal eigenlijk? Wel, het wordt gespeeld over de breedte van een half voetbalveld met kleine doelen. De leeftijd van de spelertjes varieert van 6 tot 8 jaar. Een team bestaat uit zeven spelertjes, te weten 6 veldspelers en een keeper. De wedstrijd duurt 2 x 20 minuten met 10 minuten rust. Het spel is aan weinig regels gebonden, terwijl de scheidsrechter als SPELLEIDER functioneert door de spelertjes in al hun spelsituaties te begeleiden. De vereniging s.v. Lijnden tracht via haar jeugdtrainers en leiders deze jonge knapen een optimale begeleiding en toewijding te geven, omdat volgens haar dat de belangrijkste punten zijn, waardoor deze kinderen zich volledig kunnen ontplooien in hun leeftijdsfase bij de beoefening van dit spel. Zo kan iedere 6 of 7 jarige aan dit spel meedoen zonder over specifieke voetbalcapaciteiten te beschikken. Met het minipupillenvoetbal is het “sportassortiment” bij de s.v. Lijnden wederom uitgebreid.

 

 

“de officiële aftrap”

 

startmini

 

Op de voorgrond de heer J. Schellingerhout. Daarachter:

Staande v.l.n.r.: de jeugdcommissieleden Dick van Schoorl, Nico Tijssen, Peter Hulsman (half verscholen), Cor Eikelenboom en Ad Heeze, elftalleider J. Ferrarini, vaste minischeidsrechter Jan Jongkind. vier heren van de vereniging B.D.K.

Daarvoor staande v.l.n.r.: Eduard Ferrarini, Michel Lindenburg, Patrick van der Duin, Sander Dronkers en Ton Verstraten.

Gehurkt v.l.n.r.: Gert Jan de Jong en Richard Boerstra (met groen trainingsjack).

De spelers in het rood/wit gestreepte shirt en zwarte broek zijn van B.D.K.