image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

EEN NIEUW SOFTBALVELD

 

 

De aanleg van ons nieuwe softbalveld met een foto-impressie

(klik op een foto voor een vergroting)

 

In de maanden maart – april – mei van 1991 werd gestart met de aanleg van een permanent softbalveld voor de honk- & softbalafdeling van onze vereniging. Een werkploeg bestaande uit de heren Piet Biemans, Thomas Eikelenboom en onze secretaris Peter Eikelenboom belastte zich met de aanleg van dit nieuwe veld.

 

Als locatie was gekozen voor het oude 2e voetbalveld. Eerst werden er aan de hand van een tekening conform de standaard van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond de contouren van het veld uitgegraven, die vervolgens volgestort werden met een laag sintels. Daar overheen kwam de laag gravel te liggen en in april begon het veld vorm te krijgen.

 

   sbv1    sbv2

 

Via de Gemeente kreeg de club een back-stop, terwijl er langs de beplanting ook nog een hekje geplaatst moest worden. De werkploeg regelde het allemaal en het kwam tot stand.

 

sbv11    sbv3    sbv4

 

Op Hemelvaartsdag, 9 mei, was het dan zover. Het veld kon officieel worden geopend. Voorzitter Hans Schellingerhout nam ten overstaande van het eerste damessoftbalteam van de club het woord en zette nog even in het kort uiteen, dat een jarenlange wens dan toch eindelijk in vervulling kon gaan. Een eigen permanent softbalveld voor de s.c. Badhoevedorp.

De “Gouden Ploeg”, v.l.n.r. Piet Biemans, Peter Eikelenboom en Tom Eikelenboom, werd in het zonnetje en op de foto gezet.

 

sbv6    sbv7

 

De eer om het veld officieel te open viel te beurt aan de “Gouden Ploeg”. Pitcher Tom Eikelenboom gooide de eerste bal op hitter Piet Biemans.

 

sbv8    sbv9

 

De softbalsters waren zeer tevreden en bedankten de harde werkers.

 

sbv10

 

Het eindresultaat mag er dan ook zijn.

 

sbv5