image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

SIX – A – SIDE 2004

 

De inmiddels traditionele afsluiting van het voetbalseizoen bij Sport Combinatie Badhoevedorp werd afgelopen zaterdag 5 juni voor de negende maal gehouden. De organisatie kan terugblikken op een geslaagd evenement. In tegenstelling tot voorgaande jaren namen er dit jaar 18 i.p.v. 16 ploegen deel. Zodoende moest het toernooi ook eerder beginnen omdat de twee eerste poules nu een wedstrijdronde meer kenden. Het was droog en de voorspelling was dat het in de middag zou opklaren. De wedstrijdballen werden evenals vorig jaar weer beschikbaar gesteld door Autocleaning BEP. Naast teams van sponsors namen ook teams van (oud) leden deel. Zelfs uit het Brabantse Vlijmen was er een team aanwezig. Zaterdag 3 was ook weer aanwezig, zij het incognito onder naam “Paul”. Voorts mochten MM-Techniek (zaal 3) en team “Ritz” (onze toekomstige nieuwe leden) als nieuwkomers verwelkomd worden. Om 10.00 uur werd begonnen met de eerste wedstrijden in zowel poule A als B.

 

Hier volgen de resultaten van de poulewedstrijden met enkele kanttekeningen:

 

Poule A:

 

Hilgen

-

Gele Leeuwen

2-3

Geen Idee

-

Greenspot

0-3

Gele Leeuwen

-

Geen Idee

3-1

Greenspot

-

Pim Koenen

6-0

Hilgen

-

Geen Idee

2-6

Gele Leeuwen

-

Pim Koenen

2-1

Hilgen

-

Greenspot

2-7

Geen Idee

-

Pim Koenen

1-5

Hilgen

-

Pim Koenen

5-5

Gele Leeuwen

-

Greenspot

1-5

               

In poule A werd al snel duidelijk dat de Gele Leeuwen en Greenspot de dienst zouden gaan uitmaken. Toevallig kwam het in het programma zou uit, dat de laatste wedstrijd in de poule tussen beide “kemphanen” zou gaan. Greenspot liet er geen twijfel over bestaan. De nummer 3 van vorig seizoen won vrij simpel met 5-1 en werd zo poulewinnaar. De Gele Leeuwen pakten de tweede plaats; Pim Koenen de derde plaats; Geen Idee de tweede plek en team Hilgen werd laatste.

 

Poule B:

 

Old Dutch

-

Recreanten

4-1

Ritz

-

BEP 2

1-6

Recreanten

-

Ritz

5-3

BEP 2

-

Woensdagavond

5-4

Old Dutch

-

Ritz

5-1

Recreanten

-

Woensdagavond

6-2

Old Dutch

-

BEP 2

1-0

Ritz

-

Woensdagavond

2-3

Old Dutch

-

Woensdagavond

5-0

Recreanten

-

BEP 2

0-3

 

In poule B spitste de strijd zich toe tussen Autocleaning BEP 2 en Old Dutch. De onderlinge wedstrijd zou waarschijnlijk doorslaggevend worden. Na een zeer spannende partij won Old Dutch met 1-0. Door ook de laatste wedstrijd te winnen werd de pouleoverwinning veilig gesteld door Old Dutch. BEP 2 pakte de tweede plaats; de Recreanten werden, terwijl Woensdagavond plek vier pakte. Puntloos eindigde Ritz onderaan.

 

Poule C:

 

Dam-Oskam

-

Palestra

1-0

Vlijmen

-

BEP 1

3-1

Dam-Oskam

-

Vlijmen

5-2

Palestra

-

BEP 1

2-6

BEP 1

-

Dam-Oskam

4-2

Palestra

-

Vlijmen

2-3

 

In poule C waren de onderlinge verschillen uiteindelijk niet zo groot. Drie teams eindigden qua punten gelijk en dus moest het reglement er aan te pas komen om de uiteindelijke poulewinnaar aan te wijzen. Palestra viel buiten de boot, want zij wonnen geen enkele wedstrijd. Het onderlinge resultaat tussen Vlijmen, Dam-Oskam en BEP 1 bleek gelijk. Allemaal hadden ze eenmaal gewonnen. Dan werd gekeken naar het aantal doelpunten voor onderling gespeeld. Dat bleek met 7 treffers in het voordeel van Dam-Oskam. Vlijmen en BEP 1 kwamen echter weer gelijk uit de bus met 5 treffers, dus moesten de goals tegen de beslissingen brengen. BEP 1 kwam zodoende op de tweede plaats en Vlijmen werd naar de derde stek verwezen.

 

Poule D:

 

Zondag 4

-

Paul

2-5

MM-Techniek

-

WBA

6-4

Zondag 4

-

MM-Techniek

2-3

Paul

-

WBA

1-2

Paul

-

MM-Techniek

3-5

WBA

-

Zondag 4

6-2

 

In poule D werd MM-Techniek als nieuweling de verrassende poulewinnaar. Deed de ploeg het dit seizoen in de zaal al keurig, op het veld bleken ze ook uit de voeten te kunnen. WBA, toch een geroutineerd deelnemer aan dit 6-a-side, moest genoegen nemen met de tweede plaatst. Paul werd derde en Zondag 4 werd met lege handen laatste.

 

Aan de hand van de poule-eindstanden werd de rest van het toernooischema ingevuld. Om 14.15 uur werd begonnen met de eerste plaatsingswedstrijden gespeeld. De twee slechtste nrs.3 mochten spelen om de 11e en 12e plaats; de twee beste nrs.4 moesten strijden om plek 13 en 14, terwijl de twee slechtste nrs.4 om plek 15 en 16 streden. Tot slot zouden de nrs.5 uit poule A en B strijden om de 17e en 18e plaats. Doordat het team van Ritz diverse blessures had opgelopen, kon men geen team meer op de been brengen. Palestra wilde hun plek wel innemen, maar dan moest het programma aangepast worden. Dus ging de wedstrijd om de 15e en 16e plaats naar 15.15 uur. Palestra moest daar namelijk voor zichzelf in spelen. De wedstrijd tussen de twee beste nrs.3 om de 9e en 10e plaats werd een uur naar voren gehaald. Toen dat allemaal geregeld was konden de wedstrijden beginnen.

De strijd om de 9e en 10e plek ging tussen de Recreanten en Vlijmen. Onze Brabantse gasten vlamden nog eenmaal en wonnen met 4-0. De strijd om de 11e en 12e plaats ging tussen Pim Koenen en Paul. Pim Koenen bleek gaandeweg het toernooi warmgedraaid en demonstreerde dat ook nog eens tegen Paul, dat met 3-1 werd verslagen. Pm plek 13 en 14 ging het tussen Geen Idee en Woensdagavond. Eigenlijk binden die op de training wekelijks de strijd met elkaar aan. Of dat van invloed is geweest zullen we nooit weten, maar Geen Idee won vrij simpel met 5-0.De “strijd” om de laatste twee plekken (17 en 18) was dus een formaliteit. Ritz had geen team meer en werd dus 18e. Hilgen was automatisch 17e. Om Hilgen toch nog een partij te laten spelen, kwamen ze in het veld tegen Palestra. Die konden zo nog even oefenen voor hun wedstrijd om de 15e en 16e plek. Dat bleek een gegrepen kans, want Palestra won met 5-2.

 

Om kwart voor drie stonden de halve finales geprogrammeerd. De eerste halve finale ging tussen de winnaars van poule A en B, resp. Greenspot en Old Dutch. Bij een 2-0 stand in het voordeel van Greenspot werd de wedstrijd gestaakt. De keeper van Old Dutch was het niet eens met een scheidsrechterlijke beslissing. Wat daarop gebeurde raakte kant nog wal. Zoals de Henk Schelling bij de prijsuitreiking nog even aanhaalde steeg dit de normen en waarden binnen onze vereniging ver te buiten. De scheidsrechter staakte de wedstrijd en de organisatie bleef niets anders over dan het team van Old Dutch te diskwalificeren. De ploeg werd uit het toernooi gezet. Greenspot stond zodoende in de finale.

De andere halve finale ging tussen de winnaars van poule C en D, Dam-Oskam en MM-Techniek. Dam-Oskam bleek te geroutineerd voor MM-Techniek en stapte met een 5-0 zege de finale binnen. Voor MM-Techniek betekende dit resultaat de derde plaats in de eindrangschikking.

Om 15.15 uur kwamen de nummers twee uit de vier poules aan bod. De twee beste, BEP 2 en Gele Leeuwen gingen voor de 5e en 6e plek. BEP 5 was met 5-1 superieur. BEP 1 en WBA maakten er om de 7e en 8e plaats nog een spannende partij was. WBA trok tenslotte met 5-4 aan het langste eind. Ook de strijd om de 15e en 16e werd gespeeld. De “oefenwedstrijd” van Palestra tegen Hilgen wierp zijn vruchten af, want Zondag 4 werd met 7-2 verslagen.

Door al het gebeuren inde halve finales bleef er voor 15.45 uur maar één wedstrijd over, de finale tussen Greenspot en Dam-Oskam. De spreekwoordelijke pijp van Greenspot bleek leeg, want met 5-0 wist Dam-Oskam de overwinning simpelweg naar zich toe te trekken.

 

Tijdens de prijsuitreiking werden uiteraard de sponsors Autocleaning BEP en Taxi Dam bedankt voor hun aandeel. De kantineploeg werd niet vergeten. Zij hadden de lunchpakketten weer voortreffelijk geregeld (met fruit dat door Arie de Haan beschikbaar was gesteld). De diverse scheidsrechters en de verzorgster werden nog even genoemd en bedankt voor bewezen diensten, waarna de eindstand bekend werd gemaakt. Vanwege de diskwalificatie van Old Dutch schoven alle ploegen vanaf plek 5 één plek omhoog. De eindstand werd zodoende:

 

1.

Dam-Oskam

7.

BEP 1

13.

Woensdagavond

2.

Greenspot

8.

Vlijmen

14.

Palestra

3.

MM-Techniek

9.

Recreanten

15.

Zondag 4

4.

BEP 2

10.

Pim Koenen

16.

Hilgen

5.

Gele Leeuwen

11.

Paul

17.

Ritz

6.

WBA

12.

Geen Idee

 

De belangrijkste trofee was echter de FAIR PLAY WISSELCUP. Dit jaar ging die verdiend naar het team Hilgen, dat qua punten met kop en schouders boven de rest uitstak. Proficiat!!

 

team hilgen

 

De dag werd afgesloten rond de kantine met de traditionele barbecue met muziek erbij van disco Hans de Rooy. De organisatie mag dit jaar weer tevreden zijn.

 

Voor een foto impressie gebruik deze link.