image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

SIX – A – SIDE 2003

 

De inmiddels traditionele afsluiting van het voetbalseizoen bij Sport Combinatie Badhoevedorp werd afgelopen zaterdag 31 mei voor de achtste maal gehouden. De organisatie kan terugblikken op een zeer succesvol evenement.

Evenals vorig jaar kon er onder ideale weersomstandigheden om 10.30 uur begonnen met de eerste poulewedstrijden. Alle partijen duurden 20 minuten en er werd gespeeld in vier poules. De wedstrijdballen werden evenals vorig jaar weer beschikbaar gesteld door Autocleaning BEP. Naast teams van sponsors namen ook teams van (oud) leden deel. Zelfs uit het Brabantse Vlijmen was er een team aanwezig.

Hier volgen de resultaten met enkele kanttekeningen:

 

 

poule A:

 

 

Vlijmen

Old Dutch

12-3

Geen Idee

Nikon

4-5

Vlijmen

Geen Idee

8-1

Old Dutch

Nikon

4-2

Old Dutch

Geen Idee

1-4

Nikon

Vlijmen

2-3

 

In poule A stelde Vlijmen zich al in de eerste wedstrijd kandidaat om poulewinnaar te worden. Dat werden ze dan ook ongeslagen. De overige drie teams, waaronder nieuweling Geen Idee, een team bestaande uit spelers van KBV, die komend seizoen bij ons komen spelen, eindigden in punten gelijk en er moest aardig wat gerekend worden om uit te maken wie op welke plaats zou eindigen. Het team van honk- & softbalsponsor Nikon bleek uiteindelijk als tweede te eindigen, Geen Idee werd derde, terwijl het team van Café the Old Dutch helaas laatste werd.

 

 

poule B

 

 

BEP 1

Taxi Oskam

13-0

Pim Koenen

Gele Leeuwen

3-2

BEP 1

Pim Koenen

5-1

Taxi Oskam

Gele Leeuwen

1-7

Taxi Oskam

Pim Koenen

1-8

Gele Leeuwen

BEP 1

1-1

 

In poule B spitste de strijd zich toe tussen Autocleaning BEP 1 en Pim Koenen. BEP 1 werd uiteindelijk poulewinnaar met Pim Koenen op een tweede plaats. De Gele Leeuwen, een team van oudgedienden, dat dit jaar eens onder een andere naam ging spelen, werd derde, terwijl Taxi Oskam, vorig jaar nog winnaar, maar dit jaar met een ander team, het kind van de rekening werd in deze poule.

 

poule C

 

 

Taxi Dam

W.B.A.

5-3

Palestra

Greenspot

2-3

Taxi Dam

Palestra

4-2

W.B.A.

Greenspot

2-8

W.B.A.

Palestra

5-4

Greenspot

Taxi Dam

6-4

 

In poule C waren de onderlinge verschillen niet groot. Het team van Greenspot Hoveniers uit Hoofddorp, die jaar voor het eerst als deelnemer, moest in de onderlinge wedstrijd met Taxi Dam uitmaken wie poulewinnaar zou worden. Greenspot won na een spannende wedstrijd met 6-4. W.B.A., het inmiddels vertrouwde team met o.a. John Venema en Johan Abels, werd derde en Palestra, een team van onze trainer Karel Mulder, dat telkens net iets tekort kwam, werd laatste.

 

poule D

 

 

Ed vd Berg

BEP 2

1-3

Aart Lagendijk

Recr. Zondag

1-1

Ed vd Berg

Aart Lagendijk

3-2

BEP 2

Recr. Zondag

2-3

BEP 2

Aart Lagendijk

2-1

Recr. Zondag

Ed vd Berg

5-1

 

In poule D was de spannendste gezien de uitslagen. Het Recreanten Zondagteam van onze vereniging, ook voor het eerst onder de deelnemers, wist hier winnaar te worden. Autocleaning BEP 2 werd tweede, team Ed vd Berg, een mengeling van sc Badhoevedorp-leden, werd derde en het team van Aart Lagendijk moest met de laatste plaats genoegen nemen.

 

De poule-eindstanden:

 

poule A

 

poule B

 

poule C

 

poule D

 

Vlijmen

9

BEP 1

7

Greenspot

9

Recr. Zondag

7

Nikon

3

Pim Koenen

6

Taxi Dam

6

BEP 2

6

Geen Idee

3

Gele Leeuwen

4

W.B.A.

3

Ed vd Berg

3

Old Dutch

3

Taxi Oskam

0

Palestra

0

Aart Lagendijk

1

 

Aan de hand van de poule-eindstanden werd de rest van het toernooischema ingevuld. Om 13.45 uur werden de eerste plaatsingswedstrijden gespeeld. De twee beste nrs.3 mochten spelen om de 9e en 10e plaats, terwijl de overige twee nrs.3 om plek 11 en 12 konden gaan spelen. De twee beste nrs.4 moesten strijden om plek 13 en 14, terwijl de twee slechtste nrs.4 om plek 15 en 16 streden.

 

De strijd om plek 9 en 10 ging tussen de Gele Leeuwen en Geen Idee. Het werd een leuke en spannende partij, waarin Geen Idee uiteindelijk met 2-3 aan het langste eind trok. Om plek 11 en 12 stonden Ed vd Berg en W.B.A. tegenover elkaar. W.B.A. liet er geen twijfel over bestaan wie de best was en won dan ook met 5-2.

 

sixaside1 

 

“de Gele Leeuwen in de aanval tegen Geen Idee”

 

Café The Old Dutch en Aart Lagendijk bonden de strijd aan om plek 13 en 13. Old Dutch moest het afleggen want met 5-1 werd de partij door Aart Lagendijk gewonnen. Om de laatste twee plaatsen ging het duel tussen Palestra en Taxi Oskam. Het werd een eenzijdige wedstrijd, want Palestra won met 5-1. 

 

sixaside2 

 

“Ruud Bloemer namens team Aart Lagendijk aan de bal tegen café the Old Dutch”

 

Om 14.15 uur dan de beide halve finales. De poulewinnaars kwamen nu tegenover elkaar te staan. Het werden twee leuke wedstrijden. Het team van oud Badhoevedorp lid Antoine Broos uit Vlijmen trad aan tegen BEP 1. Het werd ondanks de geldende toernooiregels een “stevige” partij, maar zeker geen onsportieve. Vlijmen bleek uiteindelijk de sterkste want ze wonnen met 5-2.

 

sixaside3

 

“BEP 1 scoort tegen Vlijmen; het was niet genoeg voor de winst”

 

In de andere halve finale stond Greenspot tegenover Recr. Zondag. De eerste tien minuten werd Greenspot compleet weggetikt; Recr. Zondag liep uit naar een 3-0 voorsprong. De einduitslag werd 4-2.

 

sixaside4

 

“Eric Prins namens Greenspot in de aanval tegen Recr. Zondag”

 

De nummers 2 uit de poules kwamen om 14.45 uur in het veld om de plaatsen 5 t/m 8. Pim Koenen en Taxi Dam als beste nummers twee bonden de strijd met elkaar aan om de plaats 5 en 6. Taxi Dam bleek met 6-2 de sterkste. 

Nikon en BEP 2 maakten het onderling erg spannend wie er uiteindelijk plek 7 of 8 zou krijgen. BEP 2 had tenslotte de langste adem, 3-0.

Om 15.15 uur dan de beide finales. In de kleine finale maakten BEP 1 en Greenspot er een aardige partij van. BEP 1 was schotvaardiger en won met 6-3 en pakte zodoende de 3e plaats. De Grote Finale was al snel beslist in het voordeel van Vlijmen en dus konden zij de wedstrijd tegen Recr. Zondag rustig uitspelen. De Brabanders wonnen met 6-1.

 

Na afloop van de wedstrijden was het gezellig vertoeven bij de kantine. De voorbereidingen voor de barbecue waren in volle gang en men kon alvast genieten van live muziek, aangeboden door onze sponsors.

 

sixaside5   sixaside6   sixaside7

 

Tijdens de prijsuitreiking werden uiteraard de sponsors Autocleaning BEP en Taxi Dam bedankt voor hun aandeel; de werkploeg voor de velden o.l.v. Cees Sneekes werd bedankt; de kantineploeg, bestaande uit Wijnand Duyster, Maureen Slinger, Wilco Hermsen, Karin Schelling, Jolande Bierman, Saskia en Krista Elzinga, Herman Hendriks, Wendy Blom, Jeroen Vaerewijck en Jan Bastiaansen, werd ook niet vergeten; de scheidsrechters Geert Jan Rietkerk, Marcel de Jong, Johan Kraaikamp, Leo van As, Gerrit Eveleens, Oetse van den Heuvel en Peter Volmer werden nog even genoemd; en tot slot werd ook verzorgster Pauline Snijders bedankt.

 

sixaside8

 

“Henk Schelling, voorzitter van de voetbalcommissie, tijdens de prijsuitreiking”

 

Hierna werd de eindstand bekend gemaakt. Die eindstand luidde:

 

1.       Vlijmen

2.       Recr. Zondag

3.       Autocleaning BEP 1

4.       Greenspot Hoveniers

5.       Taxi Dam

6.       Pim Koenen

7.       Autocleaning BEP 2

8.       Nikon

9.       Geen Idee

10.   Gele Leeuwen

11.   W.B.A.

12.   Ed vd Berg

13.   Aart Lagendijk

14.   Old Dutch

15.   Palestra

16.   Taxi Oskam

 

sixaside9

“de toernooiwinnaars uit het Brabantse Vlijmen”

 

De belangrijkste trofee was echter de FAIR PLAY WISSELCUP. Dit jaar ging die naar het team Pim Koenen. Proficiat! Op een gedeelde tweede plaats eindigden de teams van Taxi Oskam en Ed vd Berg.

 

sixaside10

“Pim Koenen, trotse winnaar met zijn team van de Fair Play Cup”

 

Aan het einde van de prijsuitreiking werd het startschot gegeven voor de barbecue. Een ieder liet het zich smaken.

 

   sixaside11    sixaside12

 

De organisatie kan weer terugzien op een zeer geslaagde dag.