image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

SIX – A – SIDE 2002

 

Op zaterdag 8 juni organiseerde sc BADHOEVEDORP voor de zevende maal het zes tegen zes toernooi. De afsluiting van het voetbalseizoen via het zevende six-a-side toernooi is een groot succes geworden. Onder ideale weersomstandigheden werd om 10.30 uur begonnen met de eerste poulewedstrijden. Alle partijen duurden 20 minuten en er werd gespeeld in vier poules. De wedstrijdballen werden evenals vorig jaar weer geschonken door Autocleaning BEP (Bep Kroes). Bep bedankt.

Tijdens het evenement zijn er nog wat foto’s gemaakt. Zie hiervoor de aparte fotopagina.

 

Hier volgen de resultaten met enkele kanttekeningen:

 

poule A:

 

 

poule B

 

 

Nikon

Zondag 4

2-1

Woensdagavond

W.B.A.

3-5

East Eleven

Autoclean BEP 2

0-6

Pancratius za.2

Taxi Oskam 2

8-2

Nikon

East Eleven

5-2

Woensdagavond

Pancratius za.2

2-4

Zondag 4

Autoclean BEP 2

1-5

W.B.A.

Taxi Oskam 2

9-0

Zondag 4

East Eleven

4-2

W.B.A.

Pancratius za.2

2-0

Autoclean BEP 2

Nikon

5-3

Taxi Oskam 2

Woensdagavond

3-5

 

 

In poule A spitste de strijd zich toe tussen Autocleaning BEP 2 en nieuweling Nikon. De onderlinge wedstrijd moest de beslissing brengen en die viel in het nadeel uit van Nikon. In poule B zagen we weer een verrassend sterk optreden van W.B.A., dat uiteindelijk samen met Pancratius za.2 om de poulewinst moest gaan strijden. W.B.A. won met 2-0.

 

poule C:

 

 

poule D:

 

 

Taxi Dam

Pancratius zo.4

2-2

Pancratius zo.5

Zaterdag 3

2-2

Taxi Oskam 1

Vlijmen

3-2

Autoclean BEP 1

the Old Dutch

9-0

Taxi Dam

Taxi Osma 1

3-4

Pancratius zo.5

Autoclean BEP 1

1-6

Pancratius zo.4

Vlijmen

2-5

Zaterdag 3

the Old Dutch

7-2

Pancratius zo.4

Taxi Oskam 1

0-5

Zaterdag 3

Autoclean BEP 1

1-4

Vlijmen

Taxi Dam

8-2

the Old Dutch

Pancratius zo.5

8-3*

 

In poule C bleek Taxi Oskam 1 de ploeg die het best op schot was, terwijl onze Brabantse vrienden uit Vlijmen, met Antoine Broos in hun midden, een keurige 2e plek bemachtigden. In poule D was Autocleaning BEP 1 duidelijk de sterkste. Verrassend genoeg werd Zaterdag 3 hier tweede.

 

DE POULE-EINDSTANDEN:

 

poule A

 

poule B

 

poule C

 

poule D

 

Autoclean BEP 2

9

W.B.A.

9

Taxi Oskam 1

9

Autoclean BEP 1

9

Nikon

6

Pancratius za.2

6

Vlijmen

6

Zaterdag 3

4

Zondag 4

3

Woensdagavond

3

Taxi Dam

1

the Old Dutch

3

East Eleven

0

Taxi Oskam 2

0

Pancratius zo.4

1

Pancratius zo.5

1

 

Om 13.45 uur werden de eerste plaatsingswedstrijden gespeeld. De twee beste nrs. 3 mochten spelen om plek 9 en 10, terwijl de overige twee nrs.3 om de plek 11 en 12 konden gaan spelen. De twee beste nrs. 4 moesten strijden om plek 13 en 14, terwijl de twee slechtste nrs.4 om plek 15 en 16 streden.

 

De strijd om plek 9 en 10 ging tussen het Woensdagavondteam en Zondag 4. Het werd een spannende pot, die eindigde in een gelijkspel 2-2. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en die werden het beste genomen door het Woensdagavondteam.

Café The Old Dutch en Taxi Dam kwamen tegenover elkaar te staan in de strijd om plek 11 en 12. Dit werd een eenzijdige wedstrijd, want met 8-2 was Taxi Dam veel te sterk voor hun “collega’s. Om plek 13 en 14 plek kwamen beide zondagteams van Pancratius in het veld. Zondag 5 won deze onderlinge confrontatie met 1-0. Om de laatste twee plaatsen ging het duel tussen East Eleven en Taxi Oskam 2. Het werd een doelpuntrijke partij en het was East Eleven, dat met 7-4 uiteindelijk de laatste plaats aan Taxi Oskam 2 liet.

 

*  De organisatie werd na afloop van de wedstrijdreeks om de 9e t/m de 16e plaats geconfronteerd met een opmerking, dat één van de uitslagen in poule D onjuist was. De wedstrijd tussen the Old Dutch en Pancratius zo.5 bleek niet gewonnen door the Old Dutch met 8-3 maar door Pancratius zo.5, een “slip of the pen” van één der scheidsrechter. Geen van beide teams had echter bij het zien van de uitslagen op het uitslagenbord gereageerd. Als de juiste uitslag verwerkt had kunnen worden had de reeks gespeelde wedstrijden er wat betreft tegenstanders wat anders uitgezien. Excuses aan het gedupeerde team van Pancratius zondag 5 waren dan ook op z’n plaats, maar de ploeg nam het sportief op.

 

Om 14.15 uur dan de beide halve finales. Het werden twee spannende wedstrijden. Autocleaning BEP 2 en W.B.A. hielden elkaar na 20 minuten spelen op 1-1 en dus moesten penalty’s de beslissing brengen. Na een bijna oneindige reeks legde W.B.A. het loodje en ging Autocleaning BEP 2 door naar de Grote Finale. Taxi Oskam 1 en Autocleaning BEP 1 vormden de andere halve finale. Uiteindelijk wist Taxi Oskam met 4-2 te winnen en kwamen ook zij in de Grote Finale terecht.

 

De nummers 2 uit de poule kwamen om 14.45 uur in het veld om de plaatsen 5 t/m 8. Vlijmen en Pancratius za.2 bonden de strijd met elkaar aan om plek 5 en 6. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd, die met 7-4 in het voordeel uitviel van onze Brabantse gasten. Nikon en Zaterdag 3 maakten het onderling erg spannend wie er uiteindelijk op plek 7 of 8 zou eindigen. Nikon had tenslotte de langste adem en won met 4-3.

Om 15.15 uur dan de beide finales. In de kleine finale maakten W.B.A. en Autocleaning BEP 1 er een aardige partij van. Laatstgenoemde won de wedstrijd met 5-3 en pakte zodoende plek 3. De Grote Finale was al snel beslist in het voordeel van Taxi Oskam en dus konden zij de wedstrijd tegen Autocleaning BEP 2 rustig uitspelen. De taxichauffeurs wonnen met 4-1.

 

Buiten waren de voorbereidingen gestart in twee grote partytenten voor de afsluitende barbecue, terwijl ook de muziek, aangeboden door Autocleaning BEP en TAXI DAM, losbarstte.

Tijdens de prijsuitreiking werden uiteraard de sponsors bedankt voor hun aandeel (TAXI DAM, AUTOCLEANING BEP en TAXI OSKAM); de kantineploeg werd niet vergeten (Annemarie, Maureen, Jolande, Stien, Greet, Wijnand, Jeroen en Jan); de scheidsrechters (Peter Volmer, Peter Hulsman, Geert Jan Rietkerk, Leo van As, Henk Schelling, Piet van Dam, Marcel de Jong en Jan Slinger) werden nog even genoemd, waarna de eindstand bekend werd gemaakt. Voor de nummers 1, 2, 3 en 4 was er een beker, beschikbaar gesteld door Taxi Oskam, waarvoor onze hartelijke dank. Die eindstand luidde:

 

1

Taxi Oskam 1

3

Autoclean BEP 1

5

Vlijmen

7

Nikon

2

Autoclean BEP 2

4

W.B.A.

6

Pancratius za.2

8

Zaterdag 3

 “Best of the rest” werd het Woensdagavondteam.

 

Nieuw dit jaar was de FAIR PLAY WISSELCUP. Deze belangrijkste trofee ging naar Pancratius za.2. Proficiat!

 

We mogen terugblikken op een fantastische dag met z’n allen. Buiten het goede humeur van iedereen was natuurlijk ook het weer hier verantwoordelijk voor; en niet te vergeten een geslaagde barbecue en gezellige muziek. Wij als organisatie willen dan ook een ieder van harte bedanken voor de gezellige slotdag van het voetbalseizoen 2001/2002.

 

Mede namens Henk Schelling en Peter Volmer een prettige vakantie gewenst en tot de volgende keer.

 

Peter Eikelenboom