AFSCHEID ROEMRUCHT VERLEDEN 26 MEI 2013.

 

Deze zondag stond in het teken van het afscheid van 200 jaar voetbalhistorie. Herman Krijgsman, Piet de Vries, Ruud Bloemer en Martin Kroes speelden hun afscheidswedstrijd. Er waren diverse oud-leden uitgenodigd om samen met de 4 een afscheidswedstrijd te spelen tegen Veteranen 3, speciaal in het nieuwe reservetenue van de club deze middag. Vanaf 13.00 uur was het verzamelen geblazen en langzaam liep de kantine vol. Ouwe jongens als Martin van der Meij, John Sessink, Henk Scharrighuizen, Jan van Mechelen, Rufus van Gom en Richard Visser kwamen binnenlopen, terwijl ook Cees Rakers er was en die trad op als coach van het Roemruchte Verleden. Ook Leendert Schouten mochten we begroeten al zou hij niet spelen. Later op de middag verscheen ook oud zaterdag trainer Peter van Leeuwen nog ten tonele.

image016.jpg

 

Speciaal voor deze gelegenheid had onze secretaris Peter Eikelenboom ook nog een keer in het trainingspak met speciaal ondershirt gestoken om deze middag als scheidsrechter op te treden ….  en net als vroeger op zijn ‘’Van Hanegems” !!! Na de koffie en gebak was het omstreeks half drie tijd om aan de wedstrijd te beginnen. Het zou een leuke pot worden, waarbij Veteranen 3 met een vooropgezet plan het veld in was gegaan.

 

 

staande v.l.n.r.:

Mike Thoonsen, Peter van Nieuwburg, Rene Scheepmaker, Martijn Akkersdijk, Rene Thonhauser, Niels Kruithof, Rene Ruijken, Henk Mul, Michel van Leeuwen, John Sessink, Rob Bijleveld, Cees Slinger, Richard Visser, Henk Scharrighuizen, Franklin van Willigenburg, Johan Scheepmaker, Rene Lagendijk, Martin van der Meij, Ed van den Berg, Cees Rakers, Rufus van Gom en Leendert Schouten.

voor v.l.n.r.:

Henk Schelling, Ramon Rijkeboer, Peter Eikelenboom, - de 4, Ruud Bloemer, Martin Kroes, Piet de Vries en Herman Krijgsman – Michel van Bos, Peter de Koter, Jan van Mechelen en Ramses Saad.

 

image001.jpg   image004.jpg   image006.jpg   image008.jpg

 

In het begin waren de beste kansen voor Veteranen 3, maar de kansen die ze kregen leiden al snel tot opmerkingen dat “de verkeerden deze middag afscheid namen”. De ballen vlogen links en rechts bij good old Henk over of naast de goal.

image004.jpg

Maar hij was uiteindelijk niet bestand tegen een schot van Michel van de Bos waarmee de score geopend werd. Het Roemruchte Verleden liet het er echter niet bij zitten en toen Piet de Vries flitsend door de defensie van de aan de grond genagelde Veteranen 3 slalomde kon de gelijkmaker aangetekend worden.

image003.jpg

Het Roemruchte Verleden kwam zelfs op een 1-2 voorsprong toen iedereen stond te wachten op een fluitsignaal – wat terecht niet kwam omdat er voordeel gegeven werd – en Piet de bal voor de zekerheid toch maar binnen trapte. De sensatie leek compleet toen vlak voor rust zelfs de 1-3 wist te scoren. Aan de andere kant kreeg Veteranen 3 best wel kansen, maar daar waar ze aan de ene kant zelf misten, was het aan de andere Henk die met zijn 70 (!!!) jaar nog een puike partij stond te keepen, als had ie af en toe hulp nodig om weer overeind te komen.

Na de thee hebben vele toeschouwers de 2-3 van Michel van Leeuwen gemist, want die lag er al heel snel in. Veteranen 3 gaf een tandje gas bij en toen Ramses een duw in zijn rug kreeg binnen de zestien kon de “Hand in Hand” scheidsrechter niets anders doen dan een strafschop geven. Iedereen wilde hem nemen, maar de scheids verplichte Ramses het zelf te doen. Zo werd het toch 3-3. Aangezien het vooropgezette plan van Veteranen 3 nog steeds niet voor 100% ten uitvoer was gekomen werd er van alles aan gedaan het te doen slagen. Maar wat ze ook deden de aanvallers van het Roemruchte Verleden wilden het maar niet begrijpen. Dan maar rigoureus dachten  ze achterin, een terwijl Ramon Herman een enorme duw in de rug gaf en Niels de bal als volleerd niet-keeper oppakte, kon dan eindelijk de strafschop gegeven worden waarop gewacht werd. Herman werd aangewezen hem te nemen en dat betekende 3-4. Bleef over Martin, maar die wilde helaas niet gaan liggen. Helaas moest Henk als keeper uitvallen toen hij ongelukkig zijn enkel verdraaide. Henk Mul toonde zich een goede stand-in, al was hij na een solo van Rob Bijleveld kansloos, 4-4. Daar bleef het bij. De 4 werden uitgeroepen tot “Man of the Match”.

image004.jpg

En net als bij de pupillen werd de partij afgesloten met een ronde strafschoppen voor iedereen. Henk liet zich niet kennen en nam toch weer plaats tussen de palen. Uiteindelijk eindigde ook deze strijd onbeslist. Door een haag van juichende en klappende spelers verlieten de 4 voor de laatste keer de voetbalarena van sc. Badhoevedorp. Tweehonderd jaar voetbalhistorie zat er op (al gaan er geruchten dat Martin er toch stiekem een seizoen aan vast wil knopen als keeper).

image003.jpg

 

In de kantine werd het feestje daarna verder gevierd. De vier hielden nog een afscheidsreden onder het mom “wat gaat men missen”.  Herman nam geen blad voor de moet: ‘Veteranen 3 gaat PUNTEN missen’. Hierna werden de 4 door het team nog gehuldigd in de vorm van een fraaie foto en een bon naar eigen inzicht te besteden. Ook de vereniging bleef niet achter. De voorzitter zou de 4 toespreken, maar moest helaas wegens coachverplichtingen verstek laten gaan (gelukkig kwam hij later op de avond nog wel langs!!). Onze secretaris nam de honeurs waar. Mede namens Veteranen 3 richtte hij eerste het woord tot Jan Imanse, zwager van Martin Kroes.

 

Hij werd benoemd tot supporter van het jaar. Je ziet hem vaak over het hoofd; hij stoot vaak zijn hoofd tegen de stoeprand. Samen met Ramses ook wel Sjors en Sjimmie genoemd.  Vreest volgend jaar al als Martin zijn verlenging niet aanneemt. De hele zaterdag verpest.. Jan, super bedankt voor je trouwe komst en we hopen je nog vaak te zien. Jan werd in de bloemen gezet.

 

Vervolgens werden de echtgenotes van de 4 naar voren geroepen. Zij die elke zaterdagmiddag en woensdagavond weer alleen gelaten werden, werden geroemd als steunpilaren voor de 4. Ook zij werden in de bloemen gezet.

 

En dan werd het woord gericht aan de 4. Allereerst Piet de Vries. Lid geworden in 1965 en altijd op zaterdag gevoetbald. De laatste jaren optredend als vaste scheidsrechter bij de thuiswedstrijden van Veteranen 3. Is lid van de Zilveren Ploeg. Van zijn team de volgende aanvullingen: De glanzende parel van Badhoevedorp. Die elke week zijn hoofd lijkt te hebben gelakt. Ook Piet heeft zijn steentje bijgedragen aan een geweldig seizoen. Zowel spelend als met de fluit is hij een bepalende factor geweest voor het team. Welke factor, laten we in het midden…hahaha. Gelukkig voor veteranen drie heeft Piet besloten nog een seizoen te blijven fluiten en daar zijn we heel blij mee.

 

Vervolgens Ruud Bloemer. Lid geworden in 1963 en dus binnenkort lid wordende van de Halve Eeuw Ploeg. Is al lid van de Zilveren Ploeg. Heeft altijd op zaterdag gevoetbald, maar ook jaren gehonkbald en zelfs gesoftbald. Een all-round lid dus. Werd in 2000 wedstrijdsecretaris van de senioren en trad in die hoedanigheid toe tot het bestuur van de club. Als bijdrage van z’’n team: Jaren leider geweest, probeert organisatorisch alles naar zich toe te trekken. Is er altijd voor zijn team en zo niet dan mailt hij op tijd af. Hij wel… Kan uitstekend vlaggen, dat kan hij beter dan voetballen en draag altijd zijn broekje het liefst hoog opgetrokken. Mooiste moment: Ruud gaat zijn veters strikken op het moment dat de tegenstander in de aanval is en de bal die over hem heengaat bukt hij ook daar nog even voor.

 

Als derde kwam Martin “onder vuur te liggen”. Lid geworden in 1967, eerst spelend op de zondag waar hij lange tijd deel uitmaakte van de Aart Lagendijk clan. En toen het zondagvoetbal werd opgeheven noodgedwongen, maar achteraf zonder spijt overgestapt naar de veteranen op de zaterdag. Was jaren ook de aanvoerder van Veteranen 3. Voor hem had zijn ploeg ook nog een woordje klaar: Beroemd om zijn zwager Jan, al zie je die meestal over het hoofd. Martin is een echte aanvoerder voor zijn team. Denkt ook altijd aan het teambelang. Superseizoen gespeeld, waarin hij aan zijn tweede jeugd is begonnen. Dit seizoen kwamen  zijn keepers kwaliteiten aan het licht. Heeft contractverlenging gekregen voor nog een jaar als keeper, hoeft alleen maar de kleur van zijn keepershirt uit te zoeken.

 

En tot slot Herman Krijgsman. Lid geworden in 1962 en dus de nestor van de 4. Is naast jarenlang actief voetballer ook een vrijwilliger van grote waarde voor de club. Heeft jaren deel uitgemaakt van de clubbladcommissie en is daarnaast ook al jaren van vaste waarde voor de werkploeg en wie kent hem niet van de kalk, voor elk weekend de lijnen weer trekken op de velden. Is naast lid van de Zilveren Ploeg en de Halve Eeuw Ploeg ook Lid van Verdienste van de club. Zijn team vulde dit aan met: Onmiskenbaar de beste voorstopper van Nederland. Niet alleen voor de tegenpartij, maar ook voor zijn eigen team blokkeert hij af en toe het spel. Altijd degene die aan alles denkt, vlaggen, wedstrijdbal, hoekvlaggen, Herman is er altijd en staat voor zijn team. In het verleden ook nog de lijnenkrijter, tegenwoordig meer schoffelaar van beroep. Ook beroemd om zijn punters.

 

Alle vier de afzwaaiers kregen een lijst aangeboden met daarin het shirt van Veteranen 3 voorzien van alle handtekeningen van de medespelers.

 

Zo rond de klok van acht uur kwam er een eind aan deze zeer gezellige en memorabele dag. 

 

Van het wedstrijdgebeuren is een fantastische fotoreportage gemaakt door Hans van Dijk, waarvoor onze zeer hartelijk dank. Klik hier maar eens.