image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

MARIANNE URBANUS TOERNOOI 2004

 

Geslaagd honk- & softbaltoernooi voor pupillen

 

Maar liefst negen teams streden op zondag 26 september om de fraaie bekers die te verdienen waren. In drie verschillende categorieën, te weten pupillen, opgooi-pupillen en softbalpupillen werd er gestreden. De dag begon met de tweemans drumband Rijntamboers uit Zoeterwoude, die alle spelers, ouders en begeleiders voorop gingen om naar het strijdperk te gaan. Michael Laarman van de toernooicommissie opende het toernooi. Hij legde uit waarom het toernooi naar Marianne Urbanus is vernoemd. Zij overleed 2 jaar geleden op 45 jarige leeftijd. Ze was in haar veel te korte leven een van de steunpilaren van de honk- en softbal, en verrichtte vele taken binnen de vereniging. Maar vooral de jeugd kreeg haar aandacht. ‘Zij stond voor samenwerking en goed omgaan met elkaar. Dit is het toernooi van de samenwerking. Wedstrijden, daar moet je sowieso bij samen werken, maar er zijn ook een aantal spellen waarbij je goed moet samenwerken om ze tot een goed einde te brengen. Dan gaan we zien of jullie allemaal echte teams zijn.’ Een speciaal welkom was er voor de familie van Marianne Urbanus.

 

image002

De “s.c. BADHOEVEDORP-clan”.

Onder leiding van clown Franklin van Willigenburg, een van de coaches, werd aan een gezamenlijke warming-up begonnen. Eerst met zijn allen een rondje rennen, en daarna de nodige rek- en strekoefeningen. Dat het erg warm was onder het clownsmasker was te zien aan de enorme dampen die opstegen van zijn hoofd toen hij het masker afzette.

De spelers van de drie deelnemende Badhoevedorpse teams begonnen de eerste ronde met de spellen. Dat viel niet mee, en ook daar kwam het aan op samenwerking! Zoals skilopen, op een plank met zes man proberen tegelijk de stappen te zetten, waarna ze over moesten stappen in een rubber band, en ook daarin met zijn zessen lopen. Bij een ander spel moesten ze een enorme grote bal, die ruim een halve meter hoger was dan de gemiddelde speler, in slalom langs ballonnen duwen. Ook hier kwam het weer aan op goede samenwerking, anders lukte het niet. Aan het eind moest de enorme bal op een kruiwagen, en ook dat viel absoluut niet mee. Het laatste spel was een estafette-race. Met een honkbal in de hand werd er flink gerend, en door twee lange stoffen tunnels worden gekropen. Na het rondje werd de bal gauw overgegeven aan de volgende die dan weer als een speer aan de haal ging. De spelers moedigden elkaar luidkeels aan. De pupillen verloren hun beide wedstrijden, ondanks dapper tegenspel en veel inzet. De opgooipupillen speelden hun eerste wedstrijd gelijk, en de tweede werd nèt verloren met 11-9. De softballers zorgden voor een overwinning en een verliespartij. Softbalster Cyd Stumpel kijkt met plezier terug op het toernooi. ‘Ik vond het goed gaan, alleen de tweede partij ging niet zo goed. We hadden verloren. We begonnen goed, maar zij kwamen helaas sterk terug.’

 

De einduitslagen:

Pupillen Honkbal:         

Pupillen Opgooi:

Pupillen Softbal:

1. TZB (ZSC)

1. DSC’74

1. Thamen

2. Vennep Flyers

2. Badhoevedorp

2. Badhoevedorp

3. Badhoevedorp

3. Thamen

3. Hoofddorp Pioniers

 

Voorafgaand aan de prijsuitreiking werd Erik Boland nog even in het zonnetje gezet. Laarman: ‘Hij begon een aantal jaren geleden met twee spelers en volgend jaar gaan we met 5 teams aan de competitie deelnemen. Hij is iemand die alles doet voor de club, trainingen, coachen, en is ook heel lastig in de jeugdcommissie.’ Hij kreeg eeuwige roem toegewezen en werd benoemd tot erelid van de jeugdcommissie.

 

image002

“Erelid van de honk- & softbaljeugdcommissie van s.c. BADHOEVEDORP” – ERIK BOLAND.

Een speciale commissie met gezamenlijk 396 jaar honkbalervaring, bestaande uit Henny van Zanten, Oetse van der Heuvel en Jan Duister, riep het team van Vennep Flyers uit tot meest waardevolle team met hun serieuze uitstraling en veel aanmoedigingen voor elkaar. Tot meest sportieve team werden de softballers van Pioneers uitgeroepen: strak in het pak kregen zij een pluim voor de manier waarop ze met elkaar omgingen. Bij de pupillen werd TZB eerste, bij de opgooipupillen was de eerste prijs voor DSC ’74 en bij de softballers was Thamen de beste. De fraaie beker en vaantjes werden door de aanvoerders in ontvangst genomen.

Boland sloot de dag af: ‘Ik heb heel erg genoten van wat ik vandaag gezien heb. Ik heb zo veel leuk honkbal gezien vandaag. Er wordt goed gespeeld, goed geslagen, goed gevangen, dat doet mij honkbalhart heel veel plezier. Ik hoop jullie volgend jaar weer te zien.’ Tot besluit klonk er nog een luid applaus voor de organisatie van het toernooi.

 

 

Voor een foto impressie gebruik deze link.

 

image006

 

 

Richt uw blik altijd naar de zonzijde en uw schaduw zal achter u vallen.