image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

50 JAAR HONK- & SOFTBAL 2007 

 

Jubileum weekend

image004

1957

baseball1

2007

 

‘CLUB VAN 50’

 

In het weekend van 9 en 10 juni 2007 waren er allerlei activiteiten georganiseerd als onderdeel van de festiviteiten rond het 50 jarig bestaan van de honk- & softbalafdeling van onze vereniging. De jubileumcommissie had een mooi plan opgesteld voor dit weekend.

 

Op zaterdag 9 juni startte er vanaf 10.00 uur een clinic voor alle jeugdleden van de vereniging. En daar waren niet de minste personen bij betrokken. Naast diverse leden van de club zelf waren er ook een aantal bekenden uit de honk- & softbalwereld uitgenodigd. Wie waren er zo allemaal? Een opsomming:

 

Edward Spanner

European Baseball School

Ton van Koeverden

ex Nederlands softbalteam

Andre Prins

ex bondscoach Rusland

Clive Mendes

ex prof honkballer in Amerika

Saskia Aussen

ex Bondstrainster Nederlands Team

Marieke Jansen

outfielder A4 Terrasvogels

Olga Kleinlooh

catcher A4 Terrasvogels

Nathalie Gosewehr

outfielder A4 Terrasvogels

Solange Starrenburg

outfielder A4 Terrasvogels

Bas Masteling

conditietrainer A4 Terrasvogels

Linda Hoenderdos

outfielder A4 Terrasvogels

Arnoud Vonk

honkbal 1 sc Badhoevedorp

Caroline Vermaase

coach pupillen 2 sc Badhoevedorp

Erik Boland

coach A4 Terrasvogels + coach softbaljunioren sc Badhoevedorp

Kees Tempelaars

coach honkbaljunioren sc Badhoevedorp

Michael Laarman

coach A4 Terrasvogels + coach pupillen 1 + peanuts sc Badhoevedorp

Adam Cook

coach pupillen 2 sc Badhoevedorp

Stefan Slinger

coach honkbaljunioren sc Badhoevedorp

 

Al met al een indrukwekkend gezelschap, dat onze jeugdleden deze dag onder handen zou gaan nemen. Het weer was gelukkig redelijk tot goed en iedereen kon dan ook volop genieten van de clinic.

 

In de middaguren werden er nog onderlinge wedstrijden gespeeld. Na het eten was het bonte avond in de kantine. Daar kwam je ook van alles tegen, zoals Piet Piraat, breakdancing, en zelfs een optreden van The Blues Brothers, Jake en Elwood Boland/Laarman. Ook werd er buiten laat inde avond nog een geluidenspel gedaan. Tegen middernacht gingen toch velen hun bedje opzoeken. Maar ................ dat was niet thuis! Nee op het trainingsveld waren vier grote legertenten geposteerd en daarin ging iedereen slapen. En in de nachtelijke uren liepen er ook nog wat mensen rond om de boel in de gaten te houden. Kortom aan alles was gedacht.

 

Bij het ochtendgloren op zondagmorgen waren er weer een paar vroege vogels. Ook de organisatie moest weer even aan de slag, want er moesten nog wat zaken klaargezet worden. En toen “de stormbaan” en “de zeephelling” gebracht en opgezet waren kon om 10 uur het Cuba Libre Toernooi beginnen. Het wat zul je denken? Het Cuba Libre Toernooi. Naast de jeugdleden was het vandaag ook de beurt aan de andere leden van de honk- & softbalafdeling om er een gezellige dag van te maken. In een gigantische mix waren er acht verschillende teams geformeerd, die allen in een eigen kleur, vandaag de strijd met elkaar zouden aanbinden. Welke teams waren er op deze zondag:

 

team

kleuren

coaches

King Kong

bruin / zwart

Tessa Assies en Maaike van den Berg

de Bloody Mary’s

rood

Eric Jacobsson en Mark Balk

de Zombies

wit / geel

Charly Jongejans en Erik Boland

de Pink Panthers

roze

Casper van der Kerk en Stefan Slinger

Jungle Juice

grijs

Lindy Boland en Kees Tempelaars

Old Fashioned

oranje

Donna Hartman en Michael Laarman

Adam en Eva

lichtbruin

Estelle Hartman en Leo Markies

Under Cover

blauw

Tim Buijs en Darryl Candiff

 

Onder prachtige weersomstandigheden werden er wedstrijden gespeeld. Steeds waren er twee teams vrij, waarvan er eentje op de stormbaan zat en het andere team de scheidsrechters voor de wedstrijden moest leveren en op de zeephelling kon. Het werd een reuze gezellige boel. Als sluitstuk van het sportieve gebeuren werd er echt op z’n Amerikaans nog een “All Stars Game” gespeeld.

 

Als slot van het weekend was er voor iedereen een barbecue en er was ook nog voor muziek gezorgd, al kwam er bij het optreden van de zanger weinig geluid uit z’n mond.

Zo werd een zeer geslaagd weekend afgesloten en keerde iedereen voldaan, tevreden en zeer vermoeid huiswaarts.

De jubileumcommissie mag dan ook zeer tevreden zijn over wat er zich dit weekend allemaal heeft afgespeeld op ons complex. En dan te bedenken, dat er dit weekend in het dorp ook nog diverse andere activiteiten aan de gang waren.

Het was zoals vanouds weer één groot familiefestijn geworden, waarop iedereen indien nodig de armen even uit de mouwen stak als er her en der iets gedaan moest worden. En dan was er natuurlijk ook nog Wijnand, die twee erg lange dagen in de kantine heeft gemaakt en telkens maar weer voor iedereen klaar stond. Klasse joh. En natuurlijk ook Marieke Vonk, die twee dagen in de weer is geweest in de kantine. Eens temeer werd weer eens aangetoond waar een kleine club groot in kan zijn. Allemaal heel erg bedankt.

 

Van het evenement zijn natuurlijk diverse foto’s genomen. Gebruik de links hieronder om er van te genieten. En als je denkt ze gezien te hebben, wees niet verbaasd als er later nog nieuwe foto’s bijgekomen zijn.

 

En de festiviteiten rond het jubileum van de afdeling zijn nog niet afgelopen. Begin september gaan we nog verder met een grootse reünie met hopelijk ook veel oud-leden van de honk- & softbalafdeling. Eind september dan het 5e Marianne Urbanus Toernooi voor de jeugd, om in oktober het geheel af te sluiten met een feestavond.

 

 

foto’s zaterdag 9 juni 2007

 

foto’s zondag 10 juni 2007

 

extra serie foto's van dit weekend

 

tweede serie extra foto’s van dit weekend

 

baseball2