image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

75-JARIG JUBILEUM   1931 - 2006

home clubinfo

 

75 jaar

Sport Combinatie

BADHOEVEDORP

viert feest

75 jaar

 

De Sport Combinatie Badhoevedorp bestaat 75 jaar en dat vieren we in de periode van donderdag 25 mei t/m zaterdag 3 juni, daarna nog gevolgd door een speciale Jeugdjubileumdag. Per dag wordt er een kort verslag gemaakt en zullen er verwijzingen naar foto’s bijgevoegd worden.

Het programma: klik hier                         Met dank aan de sponsors: klik hier

Index: donderdag 25 mei, vrijdag 26 mei, zaterdag 27 mei, woensdag 31 mei, donderdag 1 juni, vrijdag 2 juni, zaterdag 3 juni.

Foto’s: donderdag 25 mei, vrijdag 26 mei, zaterdag 27 mei, woensdag 31 mei, donderdag 1 juni, vrijdag 2 juni, zaterdag 3 juni.

Jeugdjubileumdag maandag 17 juli: verslag, foto-reportage.

Donderdag 25 mei:

Hemelvaartsdag stond in het teken van onderlinge honk- & softbalwedstrijden bij de senioren. De vooruitzichten met betrekking tot het weer waren niet best en gevreesd moest worden, dat de wedstrijden afgelast werden. Gelukkig kon er om 13.15 uur toch begonnen worden met de eerst wedstrijd tussen ons dames softbalteam en het heren 2 softbalteam, aangevuld met enkele spelers van honkbal 2. Het werd een leuke wedstrijd, waarin onze dames goed partij hebben geboden, maar uiteindelijk toch niet opgewassen waren tegen het slaggeweld van de heren. Helaas voor de dames haalden de heren in de laatste inning bij een 13-5 score nog even genadeloos uit, waardoor de einduitslag geflatteerd 26-5 werd de haantjes. De mooiste actie van de wedstrijd was echter het dubbelspel van de dames. Tot slot de vermelding dat de weddenschap tussen Mark en Wilco door Mark werd gewonnen.

  image005  image007

Vervolgens was het de beurt aan de heren honkballers om het op te nemen tegen het heren 1 softbalteam. Ook dit werd een aardige wedstrijd, waarin de softballers in de eerste inning een voorsprong namen, maar de honkballers gaandeweg de wedstrijd terug zagen komen. Het ging een tijdje gelijk op, maar de honkballers hadden uiteindelijk meer slaggeweld in huis en zij trokken de wedstrijd met 19-6 naar zich toe.

image005  image007

Na afloop was het in de kantine nog gezellig na kletsen onder het genot van een drankje en saté met brood.

De kop van de jubileumfestiviteiten is er af en afgezien van een beetje motregen tijdens de eerste wedstrijd is het de rest van de middag gelukkig droog gebleven. Daardoor mogen we spreken van een succesvolle start van onze jubileumperiode.

 

Vrijdag 26 mei:

Deze avond werden er koppelklaverjaswedstrijden gehouden. Hoewel we een grotere opkomst hadden verwacht, werd het niettemin een zeer geslaagde en gezellige avond.

image009  image011

Voor een volledig verslag klik hier.

 

Zaterdag 27 mei:

Deze zaterdag stond in het teken van het traditionele six-a-side voetbaltoernooi. Het is allemaal prima verlopen.

image011

Voor een volledig verslag klik hier.

 

Woensdag 31 mei:

Na drie dagen zonder activiteiten werd de draad deze avond weer opgepakt met een voetbalwedstrijd tussen een team van oud-Lijnden leden en oud-Kombij leden met als scheidsrechter Piet van Dam. Hier de twee teams bij aanvang van de wedstrijd:

 

image011

oud-Lijnden

Staande v.l.n.r.: Bart van der Voort, Sandy Onkenhout, René Lagendijk, Flip Lammers, Kees van Schoorl, Piet de Vries, John Venema, Peter Klaver en Herman Krijgsman.

Gehurkt v.l.n.r.: Mark Balk, Kilsoo Visser, Fred Kreike, Joop Spierdijk, Peter de Koter en Bep Kroes.

 

 image020

oud-Kombij

Staande v.l.n.r.: Nico van Til, Guido van Til, Henk Mul, Pim Kant, Johan Dekker, Chiel Uittenbogaard, Erwin Evers, Jan Hoeksema, Rob van der Oord en Johan Abels.

Gehurkt v.l.n.r.: Gerard Bakker, Michael van Til, Pieter Staal, Kees Hoogvliet, Alex Bakker, Dirk Hoogvliet, Marc Achterstraat en Marcello Scutigliani.

 

Het werd een aardige wedstrijd waarin de ploegen niet veel voor elkaar onder deden. Het begon met ongeveer anderhalve minuut galeryplay van de oud-Lijnden ploeg, zonder dat oud-Kombij de bal kon bemachtigen, maar daarna werd het toch een wedstrijd. Na twintig minuten spelen opende Kilsoo Visser de score voor oud-Lijnden. Pal voor rust was het echter John Venema, die een schot van Rob van der Oord van richting veranderde en de bal langs Peter Klaver in eigen doel zag verdwijnen. In de tweede helft, met Michael Slinger in het doel bij oud-Lijnden, kwam die ploeg op een 2-1 voorsprong via Bart van der Voort, na een goede voorbereidende actie van Fred Kreike. Het werd 3-1 door Kees van Schoorl, die vanaf ongeveer 45 meter de bal over oud-Kombij keeper Gerard Bakker heen wist te krullen. Pal daarop leek de wedstrijd te zijn beslist, toen keeper Gerard Bakker een cornerbal van Mark Balk in eigen doel sloeg. Maar oud-Kombij toonde karakter en via Johan Abels kwamen ze op 4-2. Toen er door oud-Lijnden in eigen doelgebied hands gemaakt werd mocht oud-Komby vanaf 11 meter aanleggen. Johan Abels benutte de penalty, 4-3. En pal voor tijd werd het toch nog gelijk toen keeper Michael Slinger solidair wilde zijn met zijn oud-Kombij collega, door een voorzet van rechts los te laten. De bal viel voor de voeten van de aanstormende Guido van Til, die geen moeite had de bal binnen te werken. Zo kwam er als resultaat een terecht gelijkspel uit de koker en daar konden beide ploegen en het publiek vrede mee hebben. Er was lekker gevoetbald, leuk getikt en af en toe een staaltje technisch vernuft te zien, al lukte dat niet bij iedereen, nietwaar Bep? Na afloop was het nog erg gezellig en er zijn stemmen opgegaan hier een jaarlijks terugkerende happening van te gaan maken.

 

Donderdag 1 juni:

Deze avond stond er een softbalwedstrijd op het programma tussen een herensoftbalteam en het eerste voetbalelftal van sc Badhoevedorp. Je maakt een tijd lang van tevoren afspraken en dan is het toch wel teleurstellend, dat een aantal heren, die hadden toegezegd te komen, zonder af te berichten gewoon wegblijft. Gelukkig konden er nog wat mensen gecharterd worden, waaronder onze twee softbalaspiranten Nadia Bron en Kelly Koeman (bedankt meiden). Zo konden er toch nog twee complete teams tegen elkaar in het veld komen. En tot onze verbazing zagen we toch Gerry van den Heuvel weer als scheidsrechter achter de plaat staan. “Nu is het echt de laatste keer” was haar commentaar.

  image016  image018

De heren softballers keken na de eerste inning toch wel verrast, want ze stonden met 1-2 achter. Pitcher Erik Boland stond in no-time met alle drie de honken vol. Michael Slinger kon op een honkslag van Dirk Hoogvliet daarna het eerste punt scoren, terwijl een honkslag van Oetse van den Heuvel Fred Kreike over de thuisplaat bracht. De softballers konden daar slechts 1 punt tegenover zetten. John van der Meij kon scoren op een hit van Adam Cook. Die werd later tussen drie en thuis ingesloten en netjes uitgemaakt. De tweede inning werd er niet gescoord. In de derde inning wisten John van der Meij, Adam Cook en Wilco Hermsen scorend over de thuisplaat te komen (4-2). Toch hadden de softballers af en toe moeite met de ballen van voetbalpitcher Fred Kreike. De score kwam op 4-3 door Guido Monnik toen Kees Tempelaars op het eerste honk niet lang genoeg bleek bij een aangooi van catcher Wilco Hermsen. Onze voetballers deden het in het veld zo nu en dan zeker niet slecht en op het eerste honk kon trainer Ruud Suurendonk menig softballer uitmaken. Toch konden die voetballers niet voorkomen, dat in de volgende innings de score opliep. Stefan Slinger, John van der Meij en Adam Cook zorgden voor 7-3. Een inning later liep het op naar 12-3 door Kelly Koeman, Stefan Slinger, John van der Meij, Adam Cook en Roel Gerritsen. Bij de softballers was pitcher Erik Boland toen al gaan catchen en als pitcher vervangen door onze softbalaspirante Nadia Bron en die wierp erg goed. De wedstrijd kwam ten einde via twee fraaie vangballen van Guido Monnik in het outfield. Zo werd het toch een leuke wedstrijd en hadden de wegblijvers ongelijk. Na afloop was het gezellig en was er nog voor een hapje gezorgd. Hoewel de publieke belangstelling tegenviel was het voor de deelnemers toch geslaagd. Proficiat voor jullie. Opvallend bij de slaggemiddelden, dat enkele gelouterde slagmensen niet tot een gemiddelde wisten te komen.

 

Vrijdag 2 juni:

Deze avond werd er door achttallen geklaverjast. Tot ieders verbazing kwam er één achttal niet opdagen, waardoor de organisatie in aller ijl de indelingen her en der moest omgooien. Toen deze plooi was gladgestreken konden de overige teams beginnen.

image005

Voor een volledig verslag klik hier.

 

Zaterdag 3 juni:

De laatste dag van de jubileumperiode stond in het teken van officiële gelegenheden en een afsluitend feest. In de middaguren van 4 tot 6 was de receptie voor genodigden. Tijdens die receptie waren er een drietal sprekers. Namens de Koninklijke Nederlandse Baseball & Softbal Bond sprak de heer Rinus Paardekoper. Naast het officiële verenigingsgedeelte had hij nog iets in petto. Slechts één persoon binnen onze club was hiervan op de hoogte en het kwam dan ook voor iedereen als een grote verrassing toen hij bekend maakte namens de bond de EREPENNING van de KNBSB mocht overhandigen aan GERRY VAN DEN HEUVEL voor haar vele verdiensten voor het honk- & softbal bij s.c. Badhoevedorp. Het zal je dan ook niet verbazen dat de persoon in kwestie zeer aangenaam verrast was. Gerry langs deze weg willen we je namens de club nog van harte gelukwensen met deze zeer mooie onderscheiding vanuit de KNBSB.

 

image019

image021

image023

 

De volgende spreker was de heer Jaap Verkroost van de KNVB. Hij hield een korte speech en was nog even in ons verleden gedoken. Namens de KNVB bood hij ons de traditionele oranje clubvlag aan.

 

image025

Als laatste spreker fungeerde onze voorzitter die in zijn redevoering verwees naar de beide pijlers in onze vereniging en daarbij terecht opmerkte dat de honk- & softbalpijler momenteel steviger staat dan de voetbalpijler. We zullen er weer aan moeten gaan werken een jeugdafdeling voetbal te krijgen, maar daar zullen vrijwilligers voor nodig zijn. Voorts haalde hij zijn aflopende periode als voorzitter aan en deelde mede dat het bestuur met een opvolger aan het praten is.

image027

Tot slot keek hij nog even terug op de feestperiode, die in zijn ogen geslaagd te noemen viel en hij bedankte dan ook de diverse medewerkers die er voor zorg hadden gedragen dat het allemaal zover gekomen is.

 

Nadat de officiële receptie ten einde was startte er een buffet voor genodigden. Onder hen de leden van de Club van 75, onze ereleden en onze leden van verdienste. Het buffet, geleverd door Slagerij Terpstra, was van een uitstekende kwaliteit.

Om half negen begon dan het afsluitende feest. Gerti was weer aanwezig met zijn disco en verder was er rond een uur of negen een optreden van de zanger Rick van der Kroon, terwijl later op de avond ook zangeres Liesbeth de stemming er goed in kreeg. Even na half één kwam er een (voorlopig) eind aan een zeer geslaagde afsluitingsdag en zo ook aan de jubileumviering.

image029

 

Maandag 17 juli:

De echte afsluiting van ons 75-jarig jubileum werd vandaag gevierd in de vorm van een Jeugdjubileumdag. Op twee vakantiegangers na was onze complete jeugdafdeling aanwezig op deze stralende zomerse dag. Om 16.15 uur werd er gestart met een warming-up onder leiding van Erik Boland. Nadat de spieren goed los gemaakt waren konden de activiteiten beginnen. Alle Bad Dudes waren door elkaar gegooid en daaruit waren vijf ploegen samengesteld. Elke ploeg vertegenwoordigde een kleur en zo zagen we de volgende teams: de Rode Papegaaien, de Gele Kanaries, de Blauwe Parkieten, de Groene Salamanders en de Oranje Leeuwen. Er waren twee speelvelden uitgezet en er was een opblaasbare “stormbaan” geregeld. Telkens waren er dus twee wedstrijden aan de gang, terwijl dan de vijfde ploeg zich op de stormbaan kon uitleven. Helaas gebeurde er een klein ongelukje met coach Nico Losekoot op de stormbaan, waardoor zijn schouder uit de kom schoot en hij daarvoor naar het ziekenhuis moest. Gelukkig is het aan de beterende hand en na de vakantie zullen we hem gewoon weer op het veld terugzien.

image011

Het werd zo een hele gezellige middag en iedereen had het reuze naar de zin. Toen de spelactiviteiten ten einde waren stond er nog een barbecue op het programma. Daarnaast kregen alle deelnemers nog presentjes in de vorm van een lock-koord, een opblaasbaar kussentje en een foto-camera. En aan die foto-camera zit nog een wedstrijd verbonden, want alle jeugdleden moeten foto’s gaan nemen die met het honk- & softballen te maken hebben en aan het eind van het seizoen zullen de leukste foto’s nog in de prijzen gaan vallen.

Zo kwam er een waardige afsluiting van ons 75-jarig jubileumfeest en kan de club zich gaan opmaken voor het volgende feestje, namelijk het 50-jarig bestaan van de honk- & softbalafdeling, eind 2007.