Honkbal s c BADHOEVEDORP KAMPIOEN !!

 

Afgelopen zondag 7 september 2003 heeft het eerste honkbalteam van s.c. BADHOEVEDORP het kampioenschap behaald in hun afdeling middels een 4-2 overwinning op Flying Petrels. Door dit resultaat promoveert sc BADHOEVEDORP van de 3e naar de 2e klasse.

Mark Balk

Erik Boland

Bas Dijkshoorn

Stefan Dijkshoorn

Arno van Dongen

Jan Duyster

Chris Eugster

Raymond v.d. Heuvel

Jason Kirrer

Randell Sambo

Stefan Slinger

Wicher Tameris

Kees Tempelaars

Arnoud Vonk

Danny de Vries

Franklin v.Willigenburg

Leo Vonk

Klaas Dijkshoorn

Oetse v.d. Heuvel

Eric Blom

 

Met nog twee wedstrijden te spelen en een voorsprong van vier punten op naaste concurrent Onze Gezellen wist Badhoevedorp wat het te doen had. Men moest minimaal n punt aan deze wedstrijd overhouden en dan zou het felbegeerde kampioenschap binnen zijn. Tegenstander zondag was het 2e team van Flying Petrels, tenminste volgens het bondsprogramma. Achteraf bleek dat Flying Petrels met bijna zn gehele eerste team in het veld had gestaan. Dat gaf de uiteindelijk uitslag nog meer glans.

Badhoevedorp startte met Stefan Slinger op de heuvel. In de eerste inning werden vrij gemakkelijk de slagmensen van Flying Petrels uitgeschakeld en in de gelijkmakende inning nam de thuisploeg een 1-0 voorsprong. Arnoud Vonk kon op een honkslag van Jason Kirrer de score openen. Ook de tweede slagbeurt van Flying Petrels leverde geen problemen op. Door goed fieldplay van Danny de Vries kwam Badhoevedorp deze inning goed door. Eerst via een fantastisch dubbelspel en daarna nog eens door een perfecte aangooi op het eerste honk. Zelf kwam Badhoevedorp vervolgens ook niet tot scoren. Er werden drie hoge ballen geslagen, die makkelijk gevangen werden. In de 3e inning kwam Flying Petrels op een 1-2 voorsprong door twee keer een te hoog aangegooide bal aan Badhoevedorp-zijde, waar de honklopers dankbaar gebruik van maakten.

In de gelijkmakende inning viel alleen de tweehonkslag van Jason Kirrer op. Punten werden er niet gemaakt. In de 4e inning kon pitcher Slinger zn tegenstander makkelijk uitschakelen met behulp van het veld. Aan slag leek Badhoevedorp voor actie te gaan zorgen, maar twee man gingen echter door onoplettendheid uit, waardoor men de kans op de gelijkmaker liet liggen. De 5e inning kenmerkte zich door vangballen aan beiden kanten.

 

In de 6e inning bracht coach Leo Vonk enkele wijzigingen aan. Erik Boland kwam in de ploeg als derde honkman voor Chris Eugster en Arno van Dongen nam het eerste honk over van Jan Duyster. Het meest opvallende feit uit deze inning was een uitstekende actie van Jason Kirrer. Al vallende wist hij toch nog op spectaculaire wijze de bal bijtijds bij het eerste honk te krijgen, waardoor de slagman van Flying Petrels uit ging. In de gelijkmakende inning was de thuisploeg aan slag snel klaar. Drie vangballen werden er geslagen en daar had het veld van Flying Petrels geen moeite mee.

De 7e inning leek het even fout te gaan aan Badhoevedorp-zijde. Twee man van Flying Petrels wisten via een honkslag op de honken te komen. Tijd voor coach Vonk om in te grijpen. Pitcher Stefan Slinger verliet onder applaus het veld en voor hem kwam Stefan Dijkshoorn in de plaats. Met het 2e en 3e honk bezet en nog geen enkele man uit stond hij voor de moeilijke taak de scoringsdrift van de ploeg uit Purmerend te temperen. Zijn eerste tegenstander kreeg opdracht om een stootslag te geven. De uitvoering was echter dermate, dat Arno van Dongen met een fantastisch actie de bal kon vangen en vervolgens de bal razendsnel op het derde honk deed belanden, waardoor er twee man tegelijk werden uitgeschakeld. De derde nul viel na een slagbal, waarbij pitcher Dijkshoorn de bal goed verwerkte en hem gedisciplineerd op het eerste honk kon werpen. De gelijkmakend slagbeurt gaf eigenlijk het beeld te zien uit de voorgaande slagbeurten van de thuisploeg. Men sloeg de bal wel weg, maar steeds in die richting waar nou juist een veldspeler van Flying Petrels stond.

 

Bij aanvang van de 8e inning keek Badhoevedorp dus nog steeds tegen een achterstand aan en een ieder begon zich hier en daar al af te vragen of het eigenlijk wel zou gaan lukken deze middag. Flying Petrels speelde weinig klaar aan slag en dus kreeg Badhoevedorp weer de kans. Met Wieger Tameris in de ploeg voor Raymond van den Heuvel werd begonnen. Hij kreeg vier wijd en een vrije loop naar het eerste honk. Via een opofferingsstootslag van Arno van Dongen kwam hij op het tweede honk terecht. Twee honkslagen van resp. Danny de Vries en Erik Boland stelden Wieger in staat de 2-2 op het scorebord te brengen. Het offensieve honklopen van Boland en de Vries leverde paniek op aan de kant van Flying Petrels en daar maakte men aan Badhoevedorp zijde dankbaar gebruik van. Danny de Vries kon de 3-2 scoren en Erik Boland kwam op het tweede honk terecht. Franklin van Willigenburg ging vervolgens uit door een vangbal, maar een ogenschijnlijk makkelijke vangbal na een verre tik van Arnoud Vonk werd niet goed verwerkt en Erik Boland kon de score naar 4-2 tillen. De honken liepen hierna vol en met de deze middag aan slag goed op dreef zijnde Jason Kirrer aan de beurt ging iedereen er even voor zitten. Jammer genoeg sloeg Jason een hoge bal en dat betekende de 3e uit. In de 9e slagbeurt werd het even benauwd. De eerste twee slagmensen van Flying Petrels kregen vier wijd. Pitcher Dijkshoorn wist de situatie met steun van zijn veld echter te klaren. De 4-2 overwinning was een feit en het kampioenschap voor Sport Combinatie Badhoevedorp was binnen. Vreugde aan de kant van de thuisploeg natuurlijk en de champagne kon ontkrukt worden. Nadat spelers, coaches, leider en scoorster in de bloemetjes waren gezet kon het feest losbarsten.

 

Na een overbruggingsjaar in 2002 werden de meeste spelers die in 2001 waren vertrokken teruggehaald met het doel de honkbalafdeling van s.c. Badhoevedorp weer op poten te zetten. Die actie heeft zijn vruchten meer dan afgeworpen getuige het behaalde kampioenschap.