image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

DINGEMAN SCHOUTEN VETERANEN TOERNOOI 2009

 

Zaterdag 29 augustus werd door s.c. Badhoevedorp versie 24 van het Dingeman Schouten Toernooi voor veteranen georganiseerd. Dit jaar bestond het deelnemersveld uit 5 ploegen, omdat de zesde uitgenodigde ploeg het een week voor het toernooi liet afweten. Daardoor werd er afgestapt van het poule systeem en kwam er een halve competitie voor in de plaats. In de nacht van vrijdag op zaterdag had het wel even hard geregend, maar dat kwam de velden alleen maar ten goede. De aftrap vond plaats rond 12.30 uur en de wedstrijden duurden 25 minuten.

 

De wedstrijd tussen Badhoevedorp 2 en Hoofddorp toonde aan, dat het in het begin van het seizoen allemaal nog wat stroef loopt. Beide ploegen deden hun best, maar kwamen niet tot scoren.

 

image002.jpg

 

Datzelfde gold eigenlijk ook voor de ploegen in de andere tegelijkertijd gespeelde wedstrijd tussen Badhoevedorp 3 en BSM. Beide teams kennen elkaar al jaren en dus hadden beide defensies het voor het zeggen. Ook in deze wedstrijd werd er niet gescoord.

 

image004.jpg

 

In de tweede ronde mochten Hoofddorp en Badhoevedorp 3 weer meteen aan de bak tegen elkaar. Het was Rob Bijleveld, die Badhoevedorp op een 0-1 voorsprong bracht. Ook de 0-2 lag er al snel in. Ed van den Berg werd gelanceerd en schoot op doel. Het enige wat een Hoofddorp verdediger nog kon doen was de bal in eigen doel werken. Ook de 0-3 lag er kort daarop in. Nu was het Ed van den Berg, die het zelf kon afronden. Hoofddorp protesteerde nog wel voor buitenspel, maar ja, die regel is ook zo moeilijk, dat nog steeds niet iedereen weet hoe het nou precies zit. De scheidsrechter echter wel en dus een geldig doelpunt. Hoofddorp trachtte nog wat aan de achterstand te doen en dat leek te gaan lukken, want ze wisten 1-3 te maken. Toen Ed van den Berg met zijn tweede doelpunt de score naar 1-4 tilde was het echter gedaan.

 

image002.jpg

 

BSM mocht ook direct weer spelen en had nu Zwanenburg 2 als tegenstander. Beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en het was uiteindelijk de ploeg uit Bennebroek, die met 1-0 aan het langste eind trok.

 

image004.jpg

 

Badhoevedorp 3 mocht in de derde speelronde ook direct voor haar derde wedstrijd opdraven en kreeg Zwanenburg als tegenstander. Na het goede resultaat tegen Hoofddorp waren de verwachtingen hoog, maar Zwanenburg stelde al heel snel orde op zaken en voor men het wist bij de thuisclub was de stand 0-3. Dat het uiteindelijk nog 0-4 werd was toen niet meer belangrijk. Doelman Michel van den Bos kon slechts “rapen” in deze partij.

 

image004.jpg

 

Ook BSM geen voor de derde keer achtereen het veld in en had Badhoevedorp 2 als tegenstander. Dat Badhoevedorp deze wedstrijd niet won had het geheel aan zichzelf te danken. Aan de ene kant kwam het met 1-0 achter na een blunder van keeper Cor Salentijn en aan de andere kant kregen de spitsen een paar niet te missen kansen, maar zij misten die nou juist altijd wel. Conclusie: verlies.

 

image002.jpg

 

De vierde speelronde mocht Hoofddorp het opnemen tegen BSM, dat er na drie wedstrijden florissant voorstond. Het werd een spannende partij, waarin Hoofddorp uit was op eerherstel na de nederlaag in de vorige wedstrijd. Daar slaagden ze in door met 2-1 de winst te pakken. Een streep door de rekening voor BSM.

 

image002.jpg

 

Zwanenburg 2 moest het opnemen tegen Badhoevedorp 2. Ook in deze derde wedstrijd voor beide ploegen wist de spitsen van Badhoevedorp niet tot scoren te komen. Dat lukte wel eenmaal aan de collega’s van Zwanenburg, dat zo de winst pakte.

 

image004.jpg

 

In de laatste speelronde moest de beslissing voor de eindoverwinning vallen. Vier van de vijf ploegen maakten nog kans op de eindoverwinning, een bijzondere spannende gelegenheid dus.

 

Beide ploegen van Badhoevedorp moesten het tegen elkaar opnemen en dat werd een prestigestrijd. Of de voorhoede van veteranen 2 zijn kruit speciaal voor deze wedstrijd opgeslagen was, zal nooit duidelijk worden, feit is wel, dat zij nu wel tot scoren kwamen en een 1-0 voorsprong namen via Fred Kreike. Het leek er lange tijd op, dat dit de enige goal van de wedstrijd zou blijven, maar vlak voor tijd was het Rene Ruyken, die de stand toch nog op 1-1 wist te brengen. Daar bleef het bij.

 

image004.jpg

 

In de andere partij speelde Zwanenburg tegen Hoofddorp. Het was Zwanenburg dat met 2-0 wist te winnen.

 

image002.jpg

 

Voordat de prijsuitreiking zou plaatsvinden vond er nog een ander evenement plaats. Sinds dit seizoen beschikt s.c. Badhoevedorp na jaren weer over een jeugdafdeling bij het voetbal. Vanuit de veteranen kwam Michel van den Bos met het idee om een actie “Veteranen voor Jeugd” op te zetten, om zo enkele jeugdteams te sponsoren. Alles was in het werk gesteld om de speciale tenues voor twee E-pupillenteams voor deze dag gereed te krijgen en dat lukte maar ternauwernood. Speciaal op deze dag tijdens het veteranentoernooi zou de presentatie moeten plaatsvinden.

Opvallend detail daarbij is dat de naamgever van dit veteranentoernooi, Dingeman Schouten, zelf destijds bij de club als jeugdman is begonnen en de jeugd van de club zijn leven lang een warm hart heeft toegedragen.

Na het laatste fluitsignaal van de toernooiwedstrijden vormden de veteranen van sc Badhoevedorp een erehaag en betraden de E-pupillen onder luid applaus in hun nieuwe tenue het speelveld.

 

image015.jpg

 

image016.jpg

 

image017.jpg

 

Alle jeugdspelers werden, onder gejuich van de veteranen bij elke naam, voorgesteld. 

 

image018.jpg

 

En dan nog even met z’n allen op de foto.

 

image002.jpg

 

Na de speciale groepsfoto speelden de pupillen onderling nog een wedstrijdje.

 

image005.jpg

 

Tegelijkertijd vond aan de andere kant de prijsuitreiking van het toernooi plaats. De scheidsrechters, Ruud Bloemer, Piet de Vries en Geert-Jan Rietkerk werden in het zonnetje gezet door clubvoorzitter Erik Boland en ook de kantinemedewerkers kregen hun applaus.

 

image002.jpg

 

Dan werd de eindstand bekend gemaakt. Op de vijfde plaats met 2 punten eindigde Badhoevedorp 2. Op de vierde plaats met 4 punten kwam Hoofddorp. Als derde kwam Badhoevedorp 3 uit de bus rollen met 5 punten. Aanvoerder Martin Kroes kon een strippenkaart voor in de kantine in ontvangst nemen.

 

image004.jpg

 

Op de tweede plaats had BSM beslag weten te leggen met 7 punten. De aanvoerder van BSM kreeg ook een strippenkaart voor zijn ploeg. Toernooiwinnaar met 9 punten werd Zwanenburg 2. Een wedstrijdbal, een strippenkaart en de wisselbokaal werden uitgereikt.

 

image002.jpg

 

Met een afsluitende barbecue kwam een eind aan een zeer geslaagde dag. SC Badhoevedorp gaat zich binnenkort opmaken voor de editie van volgend jaar. Dan wordt het namelijk editie nummer 25 en dat moet iets speciaals worden. Tot slot de toernooiwinnaars met de wisseltrofee.

 

image004.jpg