image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

DINGEMAN SCHOUTEN VETERANEN TOERNOOI 2008

 

Zaterdag 30 augustus werd door s.c. Badhoevedorp versie 23 van het Dingeman Schouten Toernooi voor veteranen georganiseerd. Traditioneel werd het evenement altijd geopend met het verrichten van de aftrap door de naamgever aan dit evenement, Dingeman Schouten. Hij overleed echter op 23 oktober van het vorig jaar. Derhalve werd de aftrap dit jaar verricht door de secretaris van de vereniging. Dit gebeurde onder prachtige weersomstandigheden.

Even na 11u30 startten de eerste wedstrijden in poule A. Al snel bleek dat men het scoren nog niet verleerd was. Badhoevedorp 2 kwam tegen Parkstad SV op een 1-0 voorsprong via Barry Tangali. In de eerste helft werd de score echter toch nog gelijkgetrokken. In het tweede kwartier nam Badhoevedorp opnieuw een voorsprong nu via Sander Blok. Men kon die echter niet vasthouden en Parkstad won uiteindelijk, mede door een strafschop, met 2-4. In de andere wedstrijden kwam Hoofddorp tegen Badhoevedorp 1 via een ongebruikelijke goal op een 0-1 voorsprong. De bal werd vanaf eigen helft naar voren geramd en stuiterde op voor goalie Michael Slinger. Die dacht “de bal stuitert wel over de goal”. Mispoes; met een fraaie boog verdween de bal in het net. Direct al en nominatie voor “de goal van de dag”. Na rust wist het mat spelende Badhoevedorp 1 toch nog langszij te komen toen Mark Balk met een streep vanaf 25 meter raak schoot.

 

image004

 

image003

 

Poule B opende met de wedstrijden Zwanenburg – Badhoevedorp 3 en BSM – Vlug en Vaardig. In de eerste partij behaalde Zwanenburg een regelmatige 3-0 zege. Men was gewoon te sterk voor de thuisclub. BSM en Vlug en Vaardig maakten er een leuke pot van. Uit een corner kwam V & V via een kopbal op een 0-1 voorsprong. De doelpuntenmaker kon geheel vrijstaand inkoppen. In het tweede kwart stelde BSM orde op zaken en pakte zo een 2-1 overwinning.

 

image002

 

image002

 

De tweede ronde in poule A kwamen Parkstad en Hoofddorp tegenover elkaar te staan. Parkstad nam een 1-0 voorsprong maar en was over het algemeen de bovenliggende ploeg. Niettemin gaf Hoofddorp zich niet zomaar gewonnen. De Amsterdammers bouwde in het tweede deel van de wedstrijd hun voorsprong uit en kwamen uit op een 3-0 overwinning. De andere wedstrijd was een onderonsje tussen Badhoevedorp 1 en Badhoevedorp 2. Op papier misschien een makkie voor Badhoevedorp 1, maar dat pakte toch even anders uit in het begin. Badhoevedorp 2 nam in het eerste kwart een 0-1 voorsprong via een zeer fraaie goal van Sander Blok. Pas in het tweede kwart kon Badhoevedorp 1 wat terug doen. Via een klutsbal, het laatste aangeraakt door Raymond van den Heuvel, kwam men op gelijke hoogte. Daarna was het Mark Balk, die met een fraaie boogbal voor 2-1 zorgde en hij was ook de maker van de uiteindelijke 3-1, via een curveballetje.

 

image002

 

image004

 

In poule B traden Zwanenburg en Vlug en Vaardig tegen elkaar aan. Hoewel Zwanenburg het betere voetbal speelde wist men geen doelpunt te maken. Toen ze vanaf elf meter mochten aanleggen leek het gedaan voor V&V, maar de penalty werd zo armzalig genomen, dat de V&V keeper de bal kon stoppen. De wedstrijd eindigde zoals die was begonnen, 0-0. Badhoevedorp 2 en BSM speelden in de andere wedstrijd. Wietse de Jong bracht Badhoevedorp op een 1-0 voorsprong, maar BSM kwam al snel op gelijke hoogte en liep daarna uit naar 1-3. Het werd nog even spannend toen Ed van den Berg er 2-3 van maakte, maar na de 2-4 van BSM was de wedstrijd gespeeld.

 

image004

 

image002

 

In de laatste speelronde van poule A moest Hoofddorp het opnemen tegen Badhoevedorp 2. Het werd voor Badhoevedorp de wedstrijd van Marcel Tappel. Nadat hij zijn ploeg al op 1-0 had gebracht, maakte hij met een zeer fraaie treffer ook de 2-0. Hoofddorp kon daar weinig tegenover stellen. In het tweede kwart had Badhoevedorp via Jan Hoeksema nog de mogelijkheid op de 3-0, maar Jan schoot de bal vanaf elf meter naast. Aan de kant werd direct gesuggereerd “gemiste strafschop Hoeksema overschaduwd fraaie zege Badhoevedorp 2”.

In de andere wedstrijd stond de eerste plaats in de poule op het spel. Parkstad had tegen Badhoevedorp 1 aan een gelijkspel voldoende. De Amsterdammers schoten echter goed uit de startblokken en pakten al erg snel een 1-0 voorsprong. Wat Badhoevedorp ook probeerden, het onsamenhangende spel leverde geen gevaar op voor Parkstad. Die counterden in het tweede kwart ook nog naar 2-0 en dat besliste de strijd.

 

image004

 

image002

 

In poule B moest de beslissing ook vallen in de laatste wedstrijden. Badhoevedorp 3 en Vlug en Vaardig stonden tegenover elkaar in de wetenschap, dat ze beiden al kansloos waren voor de finaleronde. Badhoevedorp 3 kon geen vuist maken in deze wedstrijd. Het had geluk, dat V&V in het eerste kwart een penalty op de paal schoot, maar moest in het tweede kwart toch nog een tegentreffer incasseren, zodat de zege naar de Amsterdammers ging.

De wedstrijd tussen Zwanenburg en BSM moest de poulewinnaar opleveren. BSM had aan een gelijkspel genoeg. Zwanenburg liet er echter geen gras over groeien en behaalde een verdiende en regelmatige 3-0 overwinning.

 

image004

 

image002

 

Een overzicht van alle uitslagen in de poulewedstrijden:

 

A:  PARKSTAD SV

A:  BADHOEVEDORP 1

B:  ZWANENBURG

B:  B.S.M.

A:  PARKSTAD SV

A:  BADHOEVEDORP 1

B:  ZWANENBURG

B:  B.S.M.

A:  PARKSTAD SV

A:  HOOFDDORP

B:  ZWANENBURG

B:  VLUG & VAARDIG

- BADHOEVEDORP 2

- HOOFDDORP

- BADHOEVEDORP 3

- VLUG EN VAARDIG

- HOOFDDORP

- BADHOEVEDORP 2

- VLUG & VAARDIG

- BADHOEVEDORP 3

- BADHOEVEDORP 1

- BADHOEVEDORP 2

- B.S.M.

- BADHOEVEDORP 3

4-2

1-1

3-0

2-1

3-0

3-1

0-0

4-2

2-0

0-2

3-0

1-0

 

Dat leverde de volgende poule-eindstanden op:

 

poule A

 

 

poule B

 

 

1.Parkstad SV

3-9

9-2

1.Zwanenburg

3-7

6-0

2.Badhoevedorp 1

3-9

4-4

2.BSM

3-6

6-6

3.Badhoevedorp 2

3-3

5-7

3.Vlug & Vaardig

3-4

2-2

4.Hoofddorp

3-1

1-6

4.Badhoevedorp 3

3-0

2-8

 

Alle poulestanden leverden een duidelijk beeld op, dus het reglement kon achterwege en de nummers 1 en 2 uit de poules konden zich gaan opmaken voor de grote en kleine finale.

 

Na het inplannen van wat extra rust voor de teams uit poule B, want het was gedurende de dag wel erg warm geworden, werd om 15u30 het fluitsignaal voor beide finalewedstrijden gegeven.  De nummers 2 uit de poule, Badhoevedorp 1 en BSM speelden om de derde en vierde plaats. Badhoevedorp had voor zichzelf nog wat goed te maken, want zo best had de ploeg deze dag niet gespeeld. Men wilde er daardoor voor zichzelf nog iets van maken en men vond in B.S.M. een gewillig slachtoffer. Binnen 4 minuten stonden het 2-0 door treffers van Kilsoo Visser. Michael Slinger zorgde voor 3-0, Duncan Slinger voor 4-0 en Mark Balk voor 5-0. In het tweede kwart werd het 6-0 door Kilsoo Visser, 7-0 door Erwin Evers en Jurgen van Abeelen mocht de eindstand bepalen op 8-0.

 

image002

 

De grote finale tussen de nummers 1 uit de poule ging tussen Parkstad SV en Zwanenburg. Zwanenburg nam in het eerste kwart een 0-1 voorsprong en schoot er in het tweede kwart nog eentje bij. Vlak voor tijd kon Parkstad vanaf elf meter de achterstand nog verkleinen tot 1-2, maar daarmee konden ze niet voorkomen dat de zege verdiend naar Zwanenburg ging.

 

image004

 

De eindstand van dit 23e Dingeman Schouten toernooi voor veteranen werd zodoende:

 

1. Zwanenburg

2. Parkstad SV

3. Badhoevedorp 1

4. B.S.M.

5. Vlug en Vaardig

6. Badhoevedorp 2

7. Hoofddorp

8. Badhoevedorp 3

 

De prijsuitreiking werd verricht door s.c. Badhoevedorp voorzitter Erik Boland, die vaststelde dat het wederom een geslaagd evenement was geworden en hij alle aspecten van het voetbalspelletje de dag de revue weer had zien passeren.

 

image004

 

Nadat de medewerkers achter de schermen het terechte applaus hadden mochten ontvangen werden de scheidsrechters in het zonnetje gezet, t.w. Piet van Dam, Geert-Jan Rietkerk en Piet de Vries. Vervolgens kregen de winnaars van de tweede en eerste prijs opgeroepen om hun kleinood in ontvangst te nemen, waarna de felbegeerde wisselbeker aan toernooiwinnaar Zwanenburg werd uitgereikt.

 

De scheidsrechters tijdens dit toernooi.

 

image008   image006   image004

 

v.l.n.r.: Piet van Dam, Piet de Vries en Geert Jan Rietkerk

 

Hieronder een deel van het winnende team met aanhang en de wisselbeker.

 

image002

 

De traditionele seizoensopening bij de s.c. Badhoevedorp werd zo opnieuw een sportief zeer geslaagd evenement en de vereniging hoopt deze traditie nog vele jaren te kunnen voortzetten.