image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

DINGEMAN SCHOUTEN VETERANEN TOERNOOI 2007

 

Zaterdag 8 september stond al weer voor de tweeëntwintigste keer het Dingeman Schouten Toernooi voor veteranen op het programma bij s.c Badhoevedorp. Traditioneel wordt het evenement altijd geopend met het verrichten van de aftrap door de naamgever aan dit evenement, de inmiddels 85-jarige Dingeman Schouten.

Helaas kon Dingeman niet aanwezig zijn, omdat hij vanwege een langdurige ziekte in het ziekenhuis verblijft. Noodgedwongen moest zo een jarenlange traditie worden onderbroken.

De organisatie werd ook nog geconfronteerd met een afmelding in de week voor het toernooi. Het team van Oosterend belde zeer onverwachts af en daarom moesten alle zeilen bij worden gezet om vanuit de vereniging nog een derde team te formeren. Dankzij de medewerking van vele voetbalfanaten kon dat probleem gelukkig snel opgelost worden en zo werd Badhoevedorp VE3 aan het deelnemersveld toegevoegd.

 

Even na 11u30 begonnen de eerste wedstrijden in poule A onder redelijke weersomstandigheden. Dat sommige ploegen er dit seizoen zin in hebben werd al in de openingswedstrijden duidelijk. Het onder de nieuwe fusienaam Parkstad SV spelende Sloterpark/AGS moest het opnemen tegen het nieuwe eerste veteranenteam van het organiserende Badhoevedorp. Na de openingstreffer van Kilsoo Visser was het Rene Sellmeijer die Badhoevedorp naar 0-2 schoot. Door een enorme keepersblunder kon Parkstad de achterstand verkleinen, maar Rene Sellmeijer bepaalde de eindstand op 1-3. In de andere wedstrijd stelde BSM zich direct kandidaat voor de overwinning in poule A door met een duidelijke 4-0 Vlug en Vaardig te verslaan.

 

image004

 

image006

 

Poule B opende met twee wedstrijden, waarin de spanning hoger was. Zwanenburg en Badhoevedorp 2 maakten er een aardige pot van, waarin Badhoevedorp al snel via Rufus van Gom op 0-1 kwam. Zwanenburg kwam met de hulp van de Badhoevedorp-goalie op gelijke hoogte. Het zag echter Badhoevedorp weer op voorsprong komen via Ed van den Berg. De Badhoevedorp-goalie reikte echter Zwanenburg wederom de helpende hand door bij een hoge bal mis te tasten. De eindstand werd zo 2-2.

Badhoevedorp 3 en Hoofddorp maakten er een mooie pot van. Het was duidelijk, dat de spelers van het invallende team, een mengelmoes van diverse sc Badhoevedorp leden, nog even aan elkaar moest wennen. Hoofddorp kwam snel op een 1-0 voorsprong, maar zag gedurende de wedstrijd toch de gelijkmaker vallen. Het fris spelende Hoofddorp wist echter toch de verdiende overwinning naar zich toe te trekken en won met 2-1.

 

image002

 

image002

 

De tweede ronde in poule A kwamen Parkstad en Vlug en Vaardig tegenover elkaar te staan. Vlug en Vaardig kwam goed uit de startblokken en nam een 0-1 voorsprong. Het duurde toch erg lang eer Parkstad de gelijkmaker kon scoren en zo kwam er een toch wel enigszins verrassende 1-1 uitslag op het bord te staan. De twee winnaars van de eerste wedstrijdronde, BSM en Badhoevedorp 1, moesten het ook tegen elkaar opnemen. BSM nam een 1-0 voorsprong, maar moest gaandeweg de wedstrijd vorderde toch lijdzaam toezien hoe Badhoevedorp de wedstrijd naar zich toetrok. Kilsoo Visser scoorde 1-1, Johan Abels maakte er 1-2 van en Mark Balk bepaalde de eindstand op 1-3.

 

image004

 

image001

 

In poule B ontmoette Hoofddorp het team van Zwanenburg. Na de winst in de eerste wedstrijd bleef Hoofddorp ook nu in het goede spoor en won gemakkelijk met 4-0. In de andere wedstrijd zagen we een Badhoevedorps onderonsje tussen het tweede en derde team. Het was Rob Bijleveld, die de score opende (een goal waarover we Rob nog lang zullen horen) voor Badhoevedorp 2. Het werd uiteindelijk toch 1-1 toen Badhoevedorp 3 Marcel Tappel met een bal via de knie zag scoren.

 

image008

 

image006

 

In de laatste speelronde van poule A had Badhoevedorp 1 na twee zeges genoeg aan een gelijkspel om zich voor de finale te plaatsen. Alle andere ploegen moesten winnen om zich eventueel via een tweede plaats in de poule nog te plaatsen voor de kleine finale.  Parkstad en BSM troffen elkaar. Vorig jaar wist Parkstad (als Sloterpark/AGS) nog met 2-1 te winnen. Nu nam BSM een 0-1 voorsprong en wist die de eerste helft vast te houden. In de tweede helft kwam Parkstad op gelijke hoogte, maar het moest toch ondervinden, BSM trefzekerder was, want BSM scoorde nog tweemaal (1-3). Badhoevedorp liet tegen Vlug en Vaardig niets aan het toeval over en “wandelde” over hen middels een 5-0 overwinning. Johan Abels opende de score. Kilsoo Visser tilde de score naar 2-0 en 3-0. Het was Rene Sellmeijer die er 4-0 van maakte en Kilsoo Visser maakte er tenslotte 5-0 van. Af en toe zat er nog een stukje gallery-play tussen, hoewel dat niet bij iedereen vanzelf ging (zie hieronder).

 

image005

 

image010

 

Voor aanvang van de laatste speelronde in poule B stond al vast dat niemand Hoofddorp meer kon achterhalen. Maar de strijd om de tweede plek lag voor de rest nog helemaal over. Hoofddorp ontmoette Badhoevedorp 2 en kwam op een 1-0 voorsprong. Bob van Leeuwen wist er echter 1-1 van te maken. In de andere wedstrijd kwam Badhoevedorp 3 via Henk Mul op een 0-1 voorsprong. Zwanenburg wist echter gelijk te maken doordat goalie Bert middels een Piet de Vries-actie in de fout ging.

Net deze beide gelijke standen zou Badhoevedorp 2 in de kleine finale staan. Maar de tweede helften brachten daar verandering in. Hoofddorp kwam tegen Badhoevedorp 2 op een 3-1 voorsprong en Badhoevedorp 3 wist tegen Zwanenburg via Peter van Nieuwburg op een 1-2 voorsprong te komen. Wat Badhoevedorp 2 tegen Hoofddorp nog probeerde, verder dan de 3-2 van Rufus van Gom kwam de ploeg niet en toen op het andere veld Sander Blok Badhoevedorp 3 op 1-3 bracht tegen Zwanenburg, waren de beslissingen gevallen.

 

image006

 

image008

 

Een overzicht van alle uitslagen in de poulewedstrijden:

 

A:  PARKSTAD SV

A:  B.S.M.

B:  ZWANENBURG

B:  BADHOEVEDORP 3

A:  PARKSTAD SV

A:  B.S.M.

B:  ZWANENBURG

B:  BADHOEVEDORP 3

A:  PARKSTAD SV

A:  VLUG EN VAARDIG

B:  ZWANENBURG

B:  HOOFDDORP

- BADHOEVEDORP 1

- VLUG EN VAARDIG

- BADHOEVEDORP 2

- HOOFDDORP

- VLUG EN VAARDIG

- BADHOEVEDORP 1

- HOOFDDORP

- BADHOEVEDORP 2

- B.S.M.

- BADHOEVEDORP 1

- BADHOEVEDORP 3

- BADHOEVEDORP 2

1-3

4-0

2-2

1-2

1-1

1-3

0-4

1-1

1-3

0-5

1-3

3-2

 

Dat leverde de volgende poule-eindstanden op:

 

poule A

 

 

poule B

 

 

1.  Badhoevedorp 1

3-9

11-2

1.  Hoofddorp

3-9

9-3

2.  B.S.M.

3-6

8-4

2.  Badhoevedorp 3

3-4

5-4

3.  Parkstad SV

3-1

3-7

3.  Badhoevedorp 2

3-2

5-6

4.  Vlug & Vaardig

3-1

1-10

4.  Zwanenburg

3-1

3-9

 

Moest vorig jaar nog het reglement de beslissing brengen, nu bleek dat niet nodig. De poulewinnaars hadden zich geplaatst voor de grote finale en de nummers twee voor de kleine finale.

 

Na het inplannen van wat extra rust voor de teams uit poule B werd om 15u30 begonnen met de finalewedstrijden. BSM en Badhoevedorp 3 gingen strijden om de derde en vierde plek, terwijl Badhoevedorp 1 en Hoofddorp onderling gingen uitmaken wie de fraaie wisselbeker voor zich zou gaan opeisen.

De kleine finale werd een leuke wedstrijd. Badhoevedorp 3 kreeg twee grote mogelijkheden, maar miste. BSM deed dat effectiever en het kwam met een bekeken schuiver op 1-0. Toch wist Badhoevedorp 3 uiteindelijk te scoren en vlak voor rust was het Theun Kelder die de stand op gelijke hoogte bracht. De tweede helft kwam Badhoevedorp 3 verrassend op een 1-2 voorsprong. Nadat Henk Mul zijn nieuwe krul volledig de mist in zag gaan, was Peter van Nieuwburg nog ter plekke om te scoren. BSM kwam echter via een nette uitgespeelde aanval weer op gelijke hoogte. De wedstrijd leek op penalty’s af te stevenen, maar Badhoevedorp 3 kwam via een cadeautje op een 2-3 voorsprong. Henk Mul, duidelijk buitenspel staand, werd aangespeeld. Geen fluitje horende ging hij (uiteraard) door en scoorde. Protesten van BSM hielpen niet. Vlak voor tijd kreeg Badhoevedorp nog een strafschop wegens aangeschoten hands. Deze te zware straf werd door Henk Mul dan ook daar geschoten waar het moest: over. Direct hierna werd de wedstrijd afgefloten en zo werd Badhoevedorp 3 verrassend derde. De ploeg was duidelijk in het toernooi gegroeid.

 

image002

 

image005

 

De grote finale ging dus tussen Badhoevedorp 1 en Hoofddorp. De wedstrijd was nog maar net begonnen of Badhoevedorp kwam enigszins gelukkig op een 1-0 voorsprong. Mark Bak brak door op rechts en zag zijn inzet via de paal en de voeten van Kilsoo Visser alsnog in de goal verdwijnen. Badhoevedorp bouwde daarna wel een overwicht op, maar Hoofddorp kroop zeker niet in zijn schulp. Ook de 2-0 was er eentje waar het geluk een beetje op de hand van Badhoevedorp was. Een afstandsschot van Johan Abels werd door de keeper iets verkeerd ingeschat. De bal ging onder hem door, 2-0. Frans Deen moest aan de andere kant echter ook een paar keer handelend optreden. De tweede helft kwam Hoofddorp via een schitterende goal terug op 2-1. De bal viel in de kruising via onderkant lat binnen. Die tweede helft werd echter daarna de wedstrijd van Lucas Lauritsen. Na een formidabele rush over rechts wist hij de bal via via toch nog voor de voeten van Kilsoo Visser te krijgen, die daarna weinig moeite had er 3-1 van te maken. De 4-1 was wederom een assist van Lucas. Weer kwam hij op over rechts en nu stelde hij Johan Abels in de gelegenheid te scoren, 4-1. Hoofddorp kwam daarna via een fraai uitgespeelde aanval nog terug tot 4-2, maar het was te weinig voor hen. Was het vorig jaar Badhoevedorp VE2 dat toernooiwinnaar werd, nu kwam die eer toe aan het nieuwe eerste veteranenteam van Badhoevedorp. De beker blijft zodoende in eigen huis. Proficiat.

 

image006

 

De eindstand van dit 22e Dingeman Schouten toernooi voor veteranen werd zodoende:

 

1. Badhoevedorp 1

2. Hoofddorp

3. Badhoevedorp 3

4. B.S.M.

5. Badhoevedorp 2

6. Parkstad SV

7. Zwanenburg

8. Vlug & Vaardig

 

Bij de prijsuitreiking memoreerde secretaris Peter Eikelenboom de afwezigheid van Dingeman Schouten en haalde nog eens aan hoeveel Dingeman voor de s.c. Badhoevedorp in het verleden heeft betekend en dat de vereniging dan ook trots is dat het veteranentoernooi zijn naam mag dragen. E.e.a. werd met een groot applaus door alle aanwezigen onderstreept.

 

Bij afwezigheid van Dingeman werden de prijzen dit keer uitgereikt door zijn schoonzoon Fred Kreike. Na een applaus voor de kantinemedewerkers werden achtereenvolgens verzorgster Pauline Snijders en de heren scheidsrechters in het zonnetje gezet.

Vervolgens kregen de winnaars van de eerste drie prijzen hun kleinood uitgereikt. Daarna werd het sein “aanvallen” gegeven en kon men van de afsluitende barbecue gaan genieten.

 

De scheidsrechters tijdens dit toernooi.

 

image004

 

V.L.N.R.: Piet van Dam, Ruud Bloemer, Henk Schelling en Ton van den Broek

 

Hieronder een deel van het winnende team met aanhang en de wisselbeker.

 

image002

 

Het traditionele buffet na afloop in de vorm van een barbecue. Al met al mogen we terugblikken op een geslaagd evenement met alleen maar tevreden gezichten. Langs deze weg willen we nogmaals alle medewerkers nog bedanken.

 

image006

 

Tot slot nog even een opmerkelijk feit.

 

Pim Koenen kwam begin dit seizoen over van Pancratius om, zoals hij dat formuleerde, “echt eens prijzen te winnen”. Hij heeft er eerlijk gezegd niet lang op hoeven wachten.

 

image003