image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

DINGEMAN SCHOUTEN VETERANEN TOERNOOI 2006

 

Zaterdag 9 september werd voor de eenentwintigste keer het Dingeman Schouten Toernooi voor veteranen gehouden. Onder uitstekende weersomstandigheden konden de voetballers hun kunsten vertonen. Traditie getrouw werd de aftrap verricht door de naamgever aan dit evenement, de inmiddels 84-jarige Dingeman Schouten.

image015

Zo konden even na 11u30 de eerste wedstrijden in poule A beginnen. Het werden twee spannende partijen. Badhoevedorp 2 speelde tegen Sloterpark/AGS en wist in een gelijk opgaande strijd pas vlak voor tijd de winst te pakken. Het was Henk Mul, die een rush over links besloot met een doeltreffend schot. In de andere wedstrijd deden BSM en Zwanenburg weinig voor elkaar onder. Nadat BSM op 1-0 was gekomen wisten de Zwanenburgers de score toch weer gelijk te trekken. Maar met een mooie kopbal uit een corner zorgde Wim Baars er voor, dat BSM toch met 2-1 wist te winnen. Hier fragmenten uit beide wedstrijden.

 

image017

 

 image019

 

In poule B was PSCK er niet en dus werden alle wedstrijden van hen reglementair in een 2-0 overwinning voor de tegenpartij omgezet. In de eerste ronde speelden zodoende alleen Hoofddorp en Badhoevedorp 1. Het werd een spannende pot, waarin Hoofddorp via hun snelle spits een 1-0 voorsprong nam. In de tweede helft wist Badhoevedorp pas gelijk te maken. Uit een voorzet van Michel van den Bos was het Ed van de Berg die raak schoot. De eindstand werd 1-1.

 

image004

 

De tweede ronde in poule A gaf twee gelijke spelen van 1-1 te zien. Sloterpark en Zwanenburg hielden elkaar in evenwicht en datzelfde gebeurde ook bij BSM en Badhoevedorp 2. In die laatste wedstrijd kwam Badhoevedorp op 0-1 toen Sander Blok scoorde uit een voorzet van Henk Mul. Via een onmogelijke en onhoudbare bal wist BSM toch nog op 1-1 te komen.

 

image006

 

image019

 

In poule B nam Hoofddorp tegen Oosterend in de eerste helft een 1-0 voorsprong. Wat de ploeg uit Texel in de 2e helft ook probeerde het veldoverwicht leverde niet de verdiende gelijkmaker op. Keeper Henk van Raam van Hoofddorp vervulde daarbij ook een hoofdrol.

 

image021

 

In de laatste speelronde van poule A moest de beslissing vallen. Zowel BSM als Badhoevedorp 2 stonden er het beste voor. Badhoevedorp 2 opende al snel tegen Zwanenburg via Peter van Nieuwburg opende de score. BSM bleef tegen Sloterpark/AGS niet lang achter en kwam ook op een 1-0 voorsprong. Badhoevedorp 2 kwam vervolgens via Sander Blok op 2-0. BSM zag zich in de andere wedstrijd geconfronteerd met een gelijkmaker en niet veel later wist Sloterpark zelfs op 2-1 te komen. Die voorsprong gaven de Amsterdammers niet meer uit handen. Dat Peter van Nieuwburg in de andere wedstrijd Badhoevedorp 2 naar een 3-0 stand schoot was zodoende alleen nog maar belangrijk voor de statistieken. De beslissing was gevallen.

 

image023

 

image025

 

De laatste speelronde in poule B wist Badhoevedorp 1 wat het moest doen; met met 2 of meer goals verschil winnen om poulewinnaar te worden. Het werd een vrij gemakkelijke zege tegen Oosterend, wat nit wil zeggen dat onze achterhoede niets t doen had (zie foto onder). Rene Sellmeijer scoorde 1-0; Ed van den Berg zorgde voor 2-0 en Michel van den Bos met een fraaie voor 3-0. Barry Tangali, deze middag samen met Frans Deen en Dennis van Norel de gelederen van Oosterend versterkend, zorgde voor een tegengoal (3-1), maar Rene Sellmeijer bepaalde de eindstand op 4-1 na een voorzet van Johan Scheepmaker.

 

image027

 

Een overzicht van alle uitslagen in de poulewedstrijden:

 

A:  SLOTERPARK/AGS

A:  B.S.M.

B:  HOOFDDORP

B:  OOSTEREND

A:  SLOTERPARK/AGS

A:  B.S.M.

B:  P.S.C.K.

B:  OOSTEREND

A:  SLOTERPARK/AGS

A:  ZWANENBURG

B:  P.S.C.K.

B:  OOSTEREND

- BADHOEVEDORP 2

- ZWANENBURG

- BADHOEVEDORP 1

- P.S.C.K.

- ZWANENBURG

- BADHOEVEDORP 2

- BADHOEVEDORP 1

- HOOFDDORP

- B.S.M.

- BADHOEVEDORP 2

- HOOFDDORP

- BADHOEVEDORP 1

0-1

2-1

1-1

2-0

1-1

1-1

0-2

0-1

2-1

0-3

0-2

1-4

 

Dat leverde de volgende poule-eindstanden op:

 

poule A

1.Badhoevedorp 2

2.B.S.M.

3.Sloterpark/AGS

4.Zwanenburg

 

3–7 (5-1)

3–4 (4-4)

3–4 (3-3)

3–1 (2-6)

poule B

1.Badhoevedorp 1

2.Hoofddorp

3.Oosterend

4.P.S.C.K

 

3–7 (7-2)

3–7 (4-1)

3–3 (3-5)

3–0 (0-6)

 

In poule A moet het reglement beslissen over de tweede plaats. Het aantal + doelsaldo was gelijk, waardoor het aantal gescoorde goals de doorslag gaf. In poule B moest ook het reglement beslissen; daar gaf het doelsaldo van Badhoevedorp 1 de doorslag.

 

Om 15.15 uur stonden de twee finalewedstrijden voor de nummers 1 en 2 gepland. Omdat het vanaf Texel komende Oosterend slechts twee poule-wedstrijden had kunnen spelen besloot de organisatie, na overleg met Sloterpark/AGS, om ook de nummers 3 tegen elkaar te laten spelen. Zo kregen we dus drie finalewedstrijden tegelijkertijd. Slechts Zwanenburg bleef noodgedwongen aan de kant en pakte dus de zevende plaats.

Oosterend en Sloterpark/AGS begonnen dus aan de strijd om de vijfde en zesde plaats met Nico Tijssen als scheidsrechter. Het werd een leuke wedstrijd, waarin Sloterpark/AGS uiteindelijk met 2-1 aan het langste eind trok.

image029

 

De strijd om de derde en vierde plek ging tussen BSM en Hoofddorp. De wedstrijd stond onder leiding van Cees Slinger en die zag BSM eenvoudig naar een 3-0 voorsprong uitlopen. Hoofddorp kon vlak voor tijd de zogenaamde spreekwoordelijke eer nog redden, 3-1.

image031

 

De finale werd verrassend genoeg dus een onderonsje tussen de beide teams van onze eigen vereniging. Piet van Dam zou het als scheidsrechter allemaal in goede banen leiden. Echt moeilijk had hij het niet. Badhoevedorp 2 kwam via een schitterend schot van Paul Uittenbogaard op voorsprong. Vlak voor het einde van de eerste helft werd het 2-0, toen Sander Blok een voorzet ineens doeltreffend afwerkte. Badhoevedorp 1 probeerde nog wel wat aan de achterstand te doen, maar kon geen vuist maken. Henk Mul omschreef de wedstrijd tegen z’n clubgenoten als zijnde “met twee vingers in de neus”. Vlak voor het einde van de wedstrijd bepaalde Marcel Tappel met een droge knal de eindstand op 3-0. Op de foto hieronder legt hij aan voor dat schot.

image035

image033

 

De eindstand van dit 21e Dingeman Schouten toernooi voor veteranen werd zodoende:

 

1. Badhoevedorp 2

2. Badhoevedorp 1

3. B.S.M.

4. Hoofddorp

5. Sloterpark/AGS

6. Oosterend

7. Zwanenburg

 

Hieronder het winnende team met Dingeman Schouten en de wisselbeker.

 

image037

 

Staande v.l.n.r.: Frits Hersevoort, Peter van Nieuwburg, Dingeman Schouten, Sander Blok, Paul Uittenbogaard, Chiel Uittenbogaard, John Venema en scheidsrechter Piet van Dam.

Gehurkt v.l.n.r.: Marc Achterstraat, Jos Roodenburg, Charles van Buuren, Cor Salentijn, Henk Mul, Theun Kelder en Marcel Tappel.

 

 

Bij de prijsuitreiking kregen de scheidsrechters een aandenken uitgereikt van Dingeman Schouten.

 

image039

 

De Dingeman Schouten bokaal werd uitgereikt aan de aanvoerder van Badhoevedorp 2. Naast de wisselbeker ontving het winnende team ook nog een wedstrijdbal cadeau.

 

image041

 

Henk Mul nam het kleinood dankbaar in ontvangst met de woorden “de wisselbeker is weer thuis”. In 1997 hadden wij zelf het toernooi voor het laatst winnend afgesloten.

 

Na de prijsuitreiking konden de deelnemers nog genieten van het traditionele buffet in de vorm van een barbeque. Al met al mogen we terugblikken op een geslaagd evenement en langs deze weg willen we alle medewerkers nog bedanken.

 

image043