image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

DINGEMAN SCHOUTEN VETERANEN TOERNOOI 2005

 

Op zaterdag 27 augustus hadden wij voor de twintigste keer het Dingeman Schouten Toernooi voor veteranen. Onder goede weersomstandigheden kon deze jubileumeditie worden gespeeld. Om 12.00 uur werd onder het toeziend oog van de deelnemende teams de aftrap verricht door de man die zijn naam aan dit evenement heeft verbonden, Dingeman Schouten.

 

image003

 

In beide poules kon de eerste wedstrijd worden afgewerkt. Er werd direct vrolijk op los gescoord, want zowel Sloterpark/AGS als Blauw Wit A’dam speelden hun tegenstander met 5-1 van de mat. Badhoevedorp 1 verloor dus van Blauw Wit. Na 0-2 kon Andre Prins nog tegenscoren, maar dat was ons enigste wapenfeit. Hier fragmenten uit beide wedstrijden.

image005

 

image006

De tweede wedstrijdronde deed daar niet veel voor onder. Zwanenburg versloeg Blauw Wit A’dam met 4-0. Badhoevedorp 2 won met 3-1 van Hoofddorp. Ed v.d. Berg zorgde voor 0-1 en in de 2e helft zorgde Piet de Vries voor 0-2. Na de 1-2 zorgde diezelfde Piet voor 1-3.

image010

 

image012

De derde poule ronde gaf spannende partijen te zien. Sloterpark/AGS klopte Badhoevedorp 2; onze ploeg hield het lang vol, maar uiteindelijk trok Sloterpark de wedstrijd naar zich toe en kwam op 1-0. Toen Herman de kwaliteit van de shirtjes ging testen kregen we een terechte penalty tegen: eindstand 2-0. Zwanenburg won van Badhoevedorp 1. Na de 1-0 kwamen we via Rick Blom snel daarna op 1-1. Vanuit een onmogelijke hoek kwamen we echter weer op achterstand. Cor keepte een berepartij maar ook hij kon de uiteindelijke 3-1 niet voorkomen.

image013

 

image015

 

De uitslagen van de poulewedstrijden:

SLOTERPARK/AGS

BADHOEVEDORP 1

HOOFDDORP

BLAUW WIT A’DAM

BADHOEVEDORP 2

ZWANENBURG

- HOOFDDORP

- BLAUW WIT A’DAM

- BADHOEVEDORP 2

- ZWANENBURG

- SLOTERPARK/AGS

- BADHOEVEDORP 1

5-1

1-5

1-3

0-4

0-2

3-1

Dat leverde de volgende poule-eindstanden op:

poule A

1. Sloterpark/AGS

2. Badhoevedorp 2

3. Hoofddorp

poule B

1. Zwanenburg

2. Blauw Wit A’dam

3. Badhoevedorp 1

 

 

Om 15.15 uur werden de drie finalewedstrijden tegelijkertijd gespeeld. De nummers drie uit beide poules speelden om de 5e en 6e plaats met Rinus Joost als scheidsrechter. SCB 1 speelde tegen Hoofddorp en kwam al vroeg in de wedstrijd goed weg toen er een bal op de paal belandde. Daarna pakten wij het initiatief; Andre Prins zorgde voor 0-1 en 0-2, terwijl Peter van Nieuwburg voor 0-3 en 0-4 zorgde. Een cadeautje van Cor bracht de eindstand op 1-4.

 

image017

 

Om de 3e en 4e plaats werd gespeeld tussen Badhoevedorp 2 en Blauw Wit A’dam met Geert Jan Rietkerk als scheidsrechter. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Scoreverloop: 1-0 via Johan Scheepmaker, 2-0 door Rob van der Oord, 2-1, 3-1 door Piet de Vries en eindstand 3-2.

 

image019

 

Om de toernooiwinst ging het tussen Sloterpark/AGS en Zwanenburg. O.l.v. Piet van Dam werd het een eenzijdige partij getuige de 5-1 overwinning voor Zwanenburg.

 

image021

 

De eindstand van het 20e Dingeman Schouten toernooi voor veteranen werd zodoende:

1. Zwanenburg

2. Sloterpark/AGS

3. Badhoevedorp 2

4. Blauw Wit A’dam

5. Badhoevedorp 1

6. Hoofddorp

 

Bij de prijsuitreiking kregen de scheidsrechters een aandenken uitgereikt van Dingeman Schouten.

 

image023

 

De Dingeman Schouten bokaal werd uitgereikt aan de aanvoerder van Zwanenburg.

 

image025

 

De trotse winnaars.

 

image027

 

Na de prijsuitreiking konden de deelnemers nog genieten van het traditionele buffet. Al met al mogen we terugblikken op een geslaagd evenement en langs deze weg willen we alle medewerkers aan dit evenement nog bedanken voor hun inzet.