image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

DINGEMAN SCHOUTEN VETERANEN TOERNOOI 2001

 

 

Twee veteranenteams van SC Badhoevedorp pakken geen hoofdprijs op eigen Dingeman Schouten Bokaal, maar het 79-jarige erelid kan trots zijn op zijn mannen!

NAS uit Zwanenburg pakt zege!

Volgens de voetbalreglementen ben je al 'Veteraan' vanaf 35 jaar, maar de échte veteranen zijn toch wel die voetballers die zeker 20 jaartjes bij de 35 mogen optellen. De Die Hards, om het zo maar even te zeggen.

Deze groep voetballers kwam bijeen op SC Badhoevedorp om op zaterdag 25 augustus om de zogenoemde Dingeman Schouten Bokaal te strijden; de traditionele jaarlijkse aftrap van het veteranen voetbalseizoen! Vaak is het zo dat een toernooi vernoemd wordt naar een lid dat veel heeft betekend voor de club en niet meer onder ons is, maar voor dit toernooi geldt dat laatste zeker niet; integendeel, de heer Dingeman Schouten is nog springlevend en was de hele dag aanwezig om zijn mannen van SC Badhoevedorp aan het werk te zien.

http://www.dorpsnieuws.nl/Images/dingeman1.jpg

De heer Dingeman Schouten, 79 jaar en al 60 jaar lid bij SC Badhoevedorp

is erelid van de club. En dit toernooi is naar hem vernoemd.

 

De heer Dingeman Schouten heeft het ook warm. Niet alleen vanwege de onaardse temperaturen die heersen over het sportpark aan de Wijnmalenlaan, maar ook vanwege de aanmoedigingen die hij doet voor de twee veteranenteams die meedoen aan het toernooi.

Natuurlijk, het gaat om de lol. Zeker in de veteranengroep staat er geen grote geldprijs op het spel maar de eerlijkheid gebiedt toch wel te zeggen, dat de enorme trofee, vernoemd naar het erelid, toch wel een gewilde prijs is....

 

http://www.dorpsnieuws.nl/Images/dingeman2.jpg

 

KBV uit Amsterdam verloor de finale van NAS.

 

Dat was ook zeker de reden dat NAS uit Zwanenburg dit jaar terug was gekomen om de titel van vorig jaar te verdedigen. En dat deden de mannen met succes. De finale tegen KBV eindigde in een 1-1 stand (verkorte wedstrijden werden er gespeeld; 2 x 20 minuten) waarna de noodzakelijke strafschoppenserie de doorslag gaf. NAS wint voor de tweede achtereenvolgende keer het toernooi.

 

http://www.dorpsnieuws.nl/Images/dingeman3.jpg

Het tweede Veteranen team van Badhoevedorp eindigde op de zesde plaats.

 

Het was maar goed dat een andere traditie ook werd voortgezet. Het KOUDE buffet was een welkome afsluiting van deze dag. Het Accountantskantoor Einstein uit Amsterdam Osdorp bood dit aan de deelnemers aan, nadat NAS voor de tweede keer uit handen van de heer Dingeman Schouten de prijs had ontvangen.

De volledige einduitslag:

1

NAS

5

Hoofddorp

2

KBV

6

sc Badhoevedorp 2

3

Overbos

7

Sloterpark

4

sc Badhoevedorp 1

8

Vlug & Vaardig