image002.gif

 

Sport Combinatie BADHOEVEDORP CLUBHISTORIE

 

HET 1e DINGEMAN SCHOUTEN VETERANEN TOERNOOI

 

Vrijwilliger schenkt naam aan voetbaltoernooi.

Zaterdag 24 augustus 1985. Voor de 1e keer organiseerde s.v. Lijnden een toernooi voor veteranenteams. Het idee werd geopperd om het toernooi te vernoemen naar Dingeman Schouten, een man die al meer dan 40 jaar zijn beste krachten aan de vereniging heeft gegeven. Uiteraard moest de persoon in kwestie wel zijn akkoord geven, maar dat was snel geregeld, want Dingeman was zeer vereerd. Er werd een speciale toernooicommissie in het leven geroepen om dit evenement vanaf nu tot een jaarlijks terugkerende happening te maken.

dsv19855

v.l.n.r. de heren Piet Regeer, Cor Eikelenboom, Dingeman Schouten, Leo van Leeuwen en Herman Stockhorst.

Daags voor het toernooi werd men geconfronteerd met een afmelding van DSOV uit Vijfhuizen, dat laconiek opbelde, dat zij geen kans zagen met een team te komen. Met man en macht werd getracht een 8e ploeg te regelen, hetgeen helaas niet leek te lukken en toen men al bezig was een programma voor zeven teams in elkaar te draaien, brachten Peter van Leeuwen en Aart Lagendijk uitkomst door het comité in contact te brengen met HBC uit Heemstede. Op vrijdagmiddag kwam het verlossende woord: “WIJ KOMEN”.

De weersomstandigheden op zaterdagmorgen waren ook verre van ideaal, maar om 10.00 uur kon het startsein gegeven worden middels de aftrap op het 1e veld door Dingeman Schouten.

 

dsv19854

 

Omstreeks 14.00 uur kon men de eindstanden van beide poules bekend maken.

Poule A: 1. Halfweg, 2. Lijnden, 3. Rivalen, 4. BSM.

Poule B: 1. Amstelveen, 2. HBC, 3. KBV, 4. NAS.

 

Om de 7e en 8e plaats speelden BSM en NAS tegen elkaar en deze onderlinge strijd werd met 3-1 gewonnen door NAS. Rivalen en KBV, buren op sportpark Riekerhaven stonden tegenover elkaar om de 5e en 6e plaats. Rivalen won nipt met 1-0. De “kleine” finale ging tussen gastheer Lijnden en HBC. Het bleef bij 0-0 en strafschoppen moesten uitkomst brengen. Lijnden schoot ze beter in. De finale tenslotte tussen Halfweg en Amstelveen werd een spannende wedstrijd, die tenslotte met minimaal verschil in het voordeel van Halfweg werd beslist.

 

Namens het hoofdbestuur bedankte penningmeester Johan van Tuin het organisatiecomité en sprak de hoop uit dit toernooi jaarlijks te mogen terugzien. Voorts heette hij de heer Huib Plemper van de KNVB welkom. De heer Plemper feliciteerde de organisatoren met hun geslaagd toernooi en vond dat men geen betere naam aan het toernooi had kunnen geven als die van Dingeman Schouten, gezien diens staat van dienst voor de club. Ook de voetbalbond wilde niet achterblijven en onder daverend applaus spelde hij Dingeman Schouten “De Zilveren Speld” van de KNVB op, een eer die niet velen is gegeven.

 

dsv19851

 

Ook de organisatoren hadden nog een verrassing in petto door de heer Schouten een mooie tuinstoel aan te bieden, terwijl zijn echtgenote in de bloemetjes werd gezet als dank voor de vele malen, dat zij haar man aan s.v. Lijnden heeft moeten afstaan.

 

dsv19852               dsv19853

              

De eindstand van deze 1e editie is geworden:

1. Halfweg, 2. Amstelveen, 3. s.v. Lijnden, 4. HBC, 5. Rivalen, 6. KBV, 7. NAS en 8. BSM.

 

Na afloop was het nog reuze gezellig en dat was niet in de minste mate te danken aan de kantineploeg deze middag.

Die bestond uit v.l.n.r. Arie van Ooyen, Loes Duyster, Thea Schellingerhout, Jany Eikelenboom, Ger Stockhorst, Alice Floor en Bianca Wierda.

 

dsv19856